Μύκονος: «Θαλασσογραφία σε κήπο», σήμερα και αύριο στη Δήλο

  • Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2023 - 10:10

Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, η Ελληνίδα εικαστικός Κατερίνα Καρατζαφέρη εμπνέεται απο την Ιαπωνική παράδοση Κomomaki και την Ελληνική υφαντουργία και ο Αιγύπτιος
συνθέτης και μουσικός Ahmed Saleh φαντάζεται τη σύγχρονη Αλεξάνδρεια να βυθίζεται κάτω απο την ανερχόμενη στάθμη της θάλασσας προκειμένου να συναντήσει την Ελληνιστική πρόγονό της.

Υπο τον τίτλο "Θαλασσογραφία σε κήπο" διαφορετικά πολιτισμικά αφηγήματα για την προστασία και τους κινδύνους του φυσικού περιβάλλοντος, Ιαπωνικές και Ελληνικές παραδόσεις, μέσα απο τη γλυπτική εγκατάσταση της Κατερίνας Καρατζαφέρη, συναντούν τις προσωπικές ακουστικές μνήμες του Ahmed Saleh απο το λιμάνι της Αλεξανδρείας, και συνομιλούν με την αρχαιολογία, την ιστορική μνήμη, τη φύση και τον μύθο όπως αυτά εντυπώνονται στον ιστορικό και συμβολικό χώρο της Δήλου.

Συντελεστές:

Γλυπτική εγκατάσταση: Κατερίνα Καρατζαφέρη
Ηχητική εγκατάσταση και περφόρμανς ηλεκτρονικής μουσικής: Ahmed Saleh
Επιμέλεια: Ακτίνα Σταθάκη
Βοηθός παραγωγής: Λυδία Λαμπροπούλου
          Υπεύθυνος ήχου: Λευτέρης Δούρος
Παραγωγή: Between the Seas: Mediterranean Performance Lab

Ωρες λειτουργίας:
Η εικαστική και ηχητική εγκατάσταση θα λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μουσική περφόρμανς του Ahmed Saleh θα ξεκινά στις 18.30 και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης. Διάρκεια: 45 λεπτά.

Πληροφορίες:
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Tο εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Δήλου είναι 8€ το κανονικό και 4€ το μειωμένο. Αναχώρηση από την Χώρα (Δηλιανά) στις 17.00, επιστροφή από τη Δήλο στις 20.00 (διάρκεια ταξιδιού 30').
Τιμή πλοίου 22€

Κρατήσεις: digitalculture.gov.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ολη η Ελλάδα Ενας Πολιτισμός 2023 του Υπουργείου Πολιτισμού.
Με τη στήριξη του Mykonos Arts Festival.