Έκθεση ζωγραφικής στη Δήλο

  • Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2014 - 06:11

Ξεκινάει τη Πέμπτη 21 Αυγούστου η έκθεση φωτογραφίας – ζωγραφικής ''Δήλος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού'' στην αίθουσα Παναχράντου στη δημοτική πινακοθήκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου ενώ οι λάτρεις της φωτογραφίας και της ζωγραφικής θα μπορούν να την επισκέπτονται καθημερινά από τις 19:00 έως τις 01:00.

Κατά την μυθολογία η Δήλος ήταν ένα πλεούμενο νησί που ταξίδευε άσκοπα στο πέλαγος μέχρι να το ακινητοποιήσει ο Ποσειδώνας για να βρει καταφύγιο η Λητώ και να γεννήσει τα δίδυμα παιδιά του Δία, την Άρτεμης και τον Απόλλωνα. Η Δήλος έμεινε έκτοτε εκεί αλλά η εικόνα της συνεχίζει να πλέει. Μέσα από τα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών της ταξιδεύει στις πατρίδες του κόσμου ακτινοβολώντας την ιστορία και το αέναο φως που την συνοδεύει. Μέσα από την έκθεση οι διοργανωτές στοχεύουν στο να επισκέπτονται την Δήλο με έναν διαφορετικό τρόπο, επιδιώκουν να την δουν από την κοινή πατρίδα όλων που αφορά την παιδική ηλικία. Μια ηλικία που όλα αντικρίζονταν μέσα από το βλέμμα του παιδιού πριν τα νοήματα, αγνό και ισχυρό να μετουσιώσει την εικόνα σε παιχνίδι.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης ''Μύκονος'' μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και μέσα από τις φωτογραφίες αφοπλίζει την σκηνή ενώ η ζωγραφική έρχεται να δώσει την θεατρική παράσταση απελευθερώνοντας την δράση της φαντασίας και των συναισθημάτων.

Σημειώνεται ότι φωτογράφοι της έκθεσης είναι η Αλεξάνδρα Χαρμπαλή η οποία μετράει 10ετή παρουσία στην καλλιτεχνική και επαγγελματική φωτογραφία σε Αθήνα, Κέρκυρα και Μύκονο καθώς και ο Μάκης Μωράκης ο οποίος είναι καθηγητής στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ.