Η φωτογραφία ως μέσο ανάδειξης του πολιτισμού

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε καλεί ενδιαφερόμενους εκπροσώπους φωτογραφικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένους φωτογράφους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Προγράμματος Προσέγγισης LEADER.

Οι ενδιαφερόμενοι φωτογράφοι και φωτογραφικές ομάδες, οι οποίες μπορεί να είναι φωτογραφικοί όμιλοι, σύλλογοι, εταιρείες, κλπ, αρκεί να δραστηριοποιούνται στα νησιά της Θήρας , της Ίου, της Κέας, της Μήλου, της Μυκόνου, της Σερίφου, της Σίφνου, της Σύρου και της Τήνου.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο της διατοπικής συνεργασίας «Νήσων Περίπλους», στην οποία η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος. Το διήμερο της Πέμπτης και Παρασκευής, 6-7 Νοεμβρίου του 2014, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο συνάντηση δικτύωσης με θέμα «Ο ρόλος της φωτογραφίας στην ανάδειξη του πολιτισμού των νησιωτικών περιοχών», φιλοξενώντας εκπροσώπους της τέχνης της φωτογραφίας από όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη συνάντηση δικτύωσης, αποστέλλοντας αίτησή τους προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., είτε στην διεύθυνσή της, (Πλατεία Τσιροπινά - Ερμούπολη - 84100 – Σύρος), είτε μέσω email στη διεύθυνση info@e-cyclades.gr. Το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου μπορούν να καταβληθούν οι αιτήσεις, ισχύει έως τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και ώρα 12:00.

Όπως ενημερώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., απαραίτητη κρίνεται μία σύντομη περιγραφή της ομάδας, όσον αφορά στην έδρα, τα μέλη, τις δραστηριότητες και το ιστορικό ή ένα βιογραφικό σημείωμα του φωτογράφου, το οποίο να συνοδεύεται από 4 έως 6 φωτογραφίες του ενδιαφερόμενου σχετικές, πάντοτε, με το θέμα της συνάντησης.