Αγιασμός Ναυτοπροσκόπων Πάρου για την νέα προσκοπική χρονιά

Αγιασμός Ναυτοπροσκόπων Πάρου για την νέα προσκοπική χρονιά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στην Εστία του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάρου στις Λεύκες ο ετήσιος αγιασμός για την νέα προσκοπική χρονιά, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λευκών Πάρου Ιωάννης Κονταράτος, του Πρόεδρου του ΜΕΕΑΣ ΥΡΙΑ Λευκών Πάρου Ιωάννη Κοντό, καθώς και γονέων και φίλων του Συστήματος.

Μήνυμα ενόψει της νέας προσκοπικής χρονιάς απέστειλε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για τον ίδιο αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να απευθύνει χαιρετισμό μια μέρα η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια σπουδαίο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση ενεργών και παραγωγικών πολιτών και στηρίζοντας κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εμβάθυνσης της δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία. Η ενεργός συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες κοινωνικής συνεργασίας και παρέμβασης αποτελεί μέρος μιας πλήρους παιδαγωγικής διαδικασίας, η οποία έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, με ενεργό ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει γύρω μας. Επίσης στο πλαίσιο της Προσκοπικής Διαπαιδαγώγησης, παιδιά και έφηβοι θητεύουν σ’ ένα διαρκές σχολείο, μαθαίνοντας να έχουν ως οδηγό τους, στο παιχνίδι, αυτόν που εκείνοι εξέλεξαν και να μετέχουν σε δραστηριότητες που οι ίδιοι επέλεξαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν, μέσα από θεσμοθετημένες συμμετοχικές διαδικασίες.

Ο κ. Κωβαίος έχει διατελέσει μέλος της ομάδας προσκόπων και αυτό τον κάνει να νιώθει “συγκίνηση και περηφάνια” καθώς από την εμπειρία του αυτή έχει αποκομίσει αξίες και οφέλη.