Έναρξη της τουριστικής σεζόν με πρωταγωνιστή το Μυκονιάτικο Χασάπικο

150 άτομα έσυραν τον χορό στο γιαλό της Μυκόνου

Μια ανθρώπινη αλυσίδα, αποτελούμενη από 150 ερασιτέχνες χορευτές, σχηματίστηκε την Κυριακή των Βαΐων από την πλατεία Μαντώ μέχρι το Δημαρχείο Μυκόνου, με οδηγό το μπουζούκι και κάτω από τις κατευθύνσεις του Γιάννη Βλασσόπουλου, ο οποίος για μία ακόμη φορά δίδαξε εθελοντικά σε μικρούς και μεγάλους το Μυκονιάτικο χασάπικο μέσα από τις 25 φιγούρες του.

Αψηφώντας τον βροχερό καιρό, τα μέλη της φετινής αποστολής έλαμψαν με τα χαμόγελα και τις φιγούρες τους υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους ανοιξιάτικους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μυκόνου για να απολαύσουν το υπέροχο αυτό θέαμα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός.

Στο ρυθμό διάσημων μελωδιών του Μίκη Θεοδωράκη

Οι χορευτές, ηλικίας από 8 έως 70 ετών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, χορεύοντας με περίτεχνο τρόπο στο ρυθμό διάσημων μελωδιών του Μίκη Θεοδωράκη και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

"Ένα το χελιδόνι" και "της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" δύο τραγούδια που παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένουν επίκαιρα, χόρεψαν οι μαθητές αλλά και έμπειροι χορευτές του χασάπικου, που από τον Γενάρη ξεκίνησαν το χορό υπό το πρίσμα των εθελοντικών μαθημάτων και υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βλασσόπουλου και της συζύγου του, Άννας. Μέσα από το χορό τους, οι συμμετέχοντες έστειλαν παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει δυνατή, όσο υπάρχει αγάπη, ομόνοια και συλλογικότητα μεταξύ των ανθρώπινων κρίκων της, οι οποίοι δεν χαλαρώνουν και δε λυγίζουν ποτέ.
Ακολούθησαν ο ζορμπάς και παραδοσιακά συγκροτήματα και οργανοπαίκτες του νησιού κρατώντας τον κόσμο στην παραλία και ξεσηκώνοντας το χορό. Οι μουσικοί έστησαν ένα μοναδικό ελληνικό γλέντι κάνοντας το νησί να ανοίξει γιορτινά την Πασχαλινή περίοδο αλλά και την φετινή τουριστική σεζόν αντίστοιχα.

Ετικέτες: