Κοπή πίτας για την Κοινότητα, το ΚΑΠΗ και τη ΡΕΔΗΣΕ παράλληλα με βραβεύσεις

Τριπλό καλωσόρισμα του 2020 στην Άνω Σύρο

Με ζεστή διάθεση και πολλά χαμόγελα υποδέχθηκαν το 2020 οι κάτοικοι του μεσαιωνικού οικισμού, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας της Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος το απόγευμα του Σαββάτου, στην οποία παρέστησαν επίσης πολλοί αιρετοί, αλλά και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Ραουζαίος καλωσόρισε το σύνολο των παρισταμένων, ευχαριστώντας θερμά τους δημότες για την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στις τελευταίες εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως θετικό για τον ίδιο, αφού όπως εξήγησε, ανέλαβε τα “ηνία” μίας εξαιρετικά ιστορικής Κοινότητας.

Πλαισιωμένος από αιρετούς της νέα Δημοτικής Αρχής, καθώς και από τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ αλλά και τον Αντιπρόεδρο της ΡΕΔΗΣΕ, ο κ. Ραουζαίος προχώρησε στην προσφώνηση των καλεσμένων προκειμένου να απευθύνουν ευχές αλλά και να κόψουν την πίτα τους.

Συνεργασία και βράβευση εκείνων που υπηρετούν τον άνθρωπο

Ειδικότερα, στη ζεστή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο συνεδριάσεων της Κοινότητας της Άνω Σύρου, κάτοικοι του λόφου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου και γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, συγχαίροντας τα μέλη του ΔΣ για το έργο που παράγουν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με τις ανάγκες του μεσαιωνικού οικισμού.

Τον λόγο πήραν μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και χωρικά υπεύθυνος για την Κοινότητα της Άνω Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς, ο οποίος σημείωσε την εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας προς εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ, Μάρκος Ρούσσος ευχήθηκε μία νέα παραγωγική χρονιά στην Κοινότητα, ενώ τόνισε ότι θετική εξέλιξη θα είναι η επαναλειτουργία του παραρτήματος για τους δημότες της Άνω Σύρου. Εκτός των ανωτέρω, για τη ΡΕΔΗΣΕ μίλησε λιτά ο νέος Αντιπρόεδρος, Πέτρος Φρέρης ο οποίος επιβεβαίωσε πως ήδη κατατέθηκε στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου το σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας της ώστε να τύχει επεξεργασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, αν κι ευχή όλων αποτελεί η επαναλειτουργία της ΑΙΓΑΙΟ Ραδιοτηλεόρασης, είναι γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει με μία σειρά υπαρκτών οφειλών και οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Αμέσως μετά τις σύντομες ευχές πολλών αιρετών, ακολούθησαν και οι βραβεύσεις πρωτίστως των μελών του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ), τα οποία υπηρετούν την ανθρώπινη ζωή καθώς καλύπτουν τις αεροδιακομιδές, ενώ τιμήθηκαν ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, ο οποίος εξήγησε πως το συγκεκριμένο βραβείο απευθύνεται σε όλη τη λιμενική δύναμη που ιδιαιτέρως στις ημέρες μας, αφιερώνει ένα μεγάλο έργο στη διάσωση ανθρώπων στις ελληνικές θάλασσες, ενώ τέλος, τιμητική πλακέτα έλαβε ο Συριανός πλοίαρχος ε.α. Σιδερής Μαμίδης για την προσφορά του στη θάλασσα κατά τα χρόνια της εργασίας του.

Αξίζει να αναφερθεί πως βούληση του προέδρου της Κοινότητας ήταν να βραβευθεί και η Συριανή ερμηνεύτρια, Ελπίδα Γαδ.