Στον "Αρχίλοχο" η έκθεση «Ψυχρή Εφεδρεία: Οι τελευταίες μέρες ενός εργοστασίου»

  • Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, 2021 - 14:06

Με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης «Ψυχρή Εφεδρεία: οι τελευταίες μέρες ενός εργοστασίου» την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00 στον «Αρχίλοχο» στην Παροικιά της Πάρου. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, διοργανώνεται συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής με τους μουσικούς Δημήτρη Καραγεώργο και Κώστα Στρατουδάκη.


13-17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 19:00-21:00, «Αρχίλοχος», Παροικιά Πάρου


Η έκθεση «ΨΥΧΡΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: οι τελευταίες μέρες ενός εργοστασίου» παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας πολυεπίπεδης ερευνητικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως σκοπό να αποτυπώσει τις «τελευταίες μέρες» λειτουργίας του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) της Πάρου, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως το Eργοστάσιο της ∆ΕΗ. Τα τελευταία δύο χρόνια, μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών επισκέπτονται το εργοστάσιο στην Ξιφάρα της Πάρου, παρακολουθούν την καθημερινότητα του, παρατηρούν και καταγράφουν εικόνες, ήχους, αισθήσεις, συγκεντρώνουν σχετικά αρχειακά τεκμήρια, διασταυρώνουν προφορικές πηγές και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Μέσα από την επίμονη ερευνητική δραστηριότητα της ομάδας διερευνάται το πυκνό πλέγμα κοινωνικών σχέσεων, ατομικών και συλλογικών αναμνήσεων, αισθητικών τοποθετήσεων, θέσεων και προθέσεων, μέσα στο οποίο το Εργοστάσιο της ∆ΕΗ στην Πάρο αποκτά σημασίες και νοήματα και καθίσταται «κληρονομιά».


Συμμετέχοντες: Αντώνης Κουνέλλας, φωτογραφία, Αλεξάνδρα Φωκαέως, φωτογραφία, Δημήτρης Καραγεώργος, μουσική, Κώστας Στρατουδάκης, μουσική, Κατερίνα Κωνσταντίνου, έρευνα και επιμέλεια, Δημήτρης Χατζηβογιατζής, οργάνωση παραγωγής.


Η έκθεση «Ψυχρή Εφεδρεία» υλοποιείται από την Modal: Public Heritage Lab υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.