Παρουσιάσεις βιβλίων στο πολιτιστικό "καλεντάρι" της Νάξου

"Διάλογος με το Στάδιο" και "Για όσα τόλμησα"

Δύο βιβλία με αθλητικό, αλλά και κοινωνικό χαραχτήρα στο δημοτικό θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

Με δύο παρουσιάσεις βιβλίων με αθλητικό, αλλά και κοινωνικό χαραχτήρα συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί της Νάξου.

Πρόκειται για τα βιβλία "Διάλογος με το Στάδιο" και "Για όσα τόλμησα" του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Ελένης Ισπόγλου, που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια δύο ξεχωριστών ειδικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο δημοτικό θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης".

Αφιερωμένο στα 42 χρόνια λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου

Ένα μοναδικό ταξίδι στις ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά και στις αξίες του αθλητισμού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό που θα βρεθεί σήμερα στις 7 και μισή το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης".

Η εκδήλωση αφορά στο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου "Διάλογος με το Στάδιο", για το οποίο θα μιλήσει τόσο ο εκπαιδευτικός, πρωταθλητής ακοντισμού και συγγραφέας του βιβλίου, Νίκος Μιχαλόπουλος, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Με τη λήξη της εκδήλωσης θα διατεθούν σε παιδιά δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου, προσφορά της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα από μία νέα συγγραφική φωνή

Τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο χώρο του θεάτρου "Ιάκωβος Καμπανέλλης" η συγγραφέας, Ελένη Ισπόγλου, θα παρουσιάσει το παρουσιάζει το βιβλίο της "Για Όσα Τόλμησα". Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αφορά στην ιστορία μιας γυναίκας, γραμμένο με τρυφερότητα, αλλά και ρεαλισμό. Η πλοκή του και το στήσιμο είναι κινηματογραφικό. Η ηρωίδα, Δάφνη η οποία κατάγεται από τη Νάξο, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι μία εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος που μαθαίνει να αγαπάει τον εαυτό της, να μην εγκαταλείπει και να παλεύει για τα όνειρά της παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο της. Ορθώνει το ανάστημά της, όταν χρειάζεται, και ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς της, αποτελώντας το παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που έχουν χάσει τον εαυτό τους μέσα στους ρυθμούς και απαιτήσεις της καθημερινότητας και των κοινωνικών στερεοτύπων.

Η συγγραφέας, Ελένη Ισπόγλου γεννήθηκε στην Πρέβεζα τον Μάρτιο του 1974. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε τεχνικές εταιρείες του Λονδίνου. Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με το Mediterranean College ως υπεύθυνη τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Η ίδια κυκλοφόρησε το 2020, την ποιητική συλλογή "Μία ιστορία αγάπης".