Τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου και της Καθημερινής στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Ερμούπολη της Σύρου, 20 Οκτωβρίου στις 18:00

Ο "Γαστρονόμος" ταξιδεύει στη Σύρο

  • Σήμερα - 13:53

Το περιοδικό Γαστρονόμος κυκλοφορεί τα τελευταία 18 χρόνια, κάθε μήνα με την Καθημερινή. Είναι το πρώτο σε αναγνωσιμότητα περιοδικό γαστρονομίας στην Ελλάδα. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημιουργία του περιοδικού θεσπίστηκαν και τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου και της Καθημερινής, πριν από 17 χρόνια, με σκοπό την επιβράβευση Ελλήνων παραγωγών και μεταποιητών τροφίμων που τολμούν και πετυχαίνουν κάνοντας σημαία τους την ποιότητα. Η ομάδα του Γαστρονόμου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα σε αναζήτηση αυτών των περιπτώσεων και με κάθε βραβείο, μας συστήνει καλύτερα τη χώρα μας, τις παραδόσεις και τις νοστιμιές της. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, ξεκινήσαμε μια νέα παράδοση: θέλοντας να ρίξουμε τα φώτα στην περιφέρεια, αποφασίσαμε η τελετή της απονομής να πραγματοποιείται εκτός Αθήνας. Πέρυσι, έγινε στην Αλεξανδρούπολη, φέτος θα γίνει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Ερμούπολη στις 20 Οκτωβρίου και τα βραβεία θα δοθούν σε Κυκλαδίτες παραγωγούς. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, που διάφορες συγκυρίες έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή, τα Βραβεία του Γαστρονόμου θέλουν να «φωτίσουν» τις εξαιρέσεις. Τους ανθρώπους που επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο, αυτούς που επιμένουν να παλεύουν με τη γη και με τα ζώα, να παράγουν τυριά και παραδοσιακά αλλαντικά, να καλλιεργούν ντόπιες ποικιλίες και με πείσμα να περιφρουρούν τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής.

Φέτος ο Γαστρονόμος τιμά τους Κυκλαδίτες παραγωγούς. Η εκδήλωση της απονομής θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Ερμούπολη της Σύρου στις 18:00.