Ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου διοργανώνει την 3η συνάντηση χορωδιών με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων από τις Κυκλάδες

"Αντάμωμα" μουσικής και παράδοσης

Με στόχο την προαγωγή της πολιτισμού, ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τη συνάντηση χορωδιών "Αντάμα".

Πρόκειται για την ετήσια γιορτή της μουσικής που φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή οκτώ σχημάτων από τις Κυκλάδες.

Για την εκδήλωση, η οποία στοχεύει στην προαγωγή του πολιτισμού και της παράδοσης, αλλά και στην προκειμένη περίπτωση στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μουσικών σχημάτων των νησιών, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη", η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μαργαρίτα Πιπέρη.

Συνάντηση χορωδιών στην Τήνο

Ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου, μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν την τρίτη συνάντηση χορωδιών "Αντάμα" στην Τήνο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Τήνου "Τήνια 1895- Νικόλαος Βιδάλης".

Στη μουσική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν οκτώ χορωδίες από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα η Χορωδία Ιστορικής Κοινότητας Πανόρμου Δήμου Τήνου, η Χορωδία Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, οι Χορωδίες Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου και Ένωσης Μικρασιατών Θηβών, η Χορωδία Φιλόμουσων Τήνου, η Ευφωνια Χορωδία Μεσογαίας, η Χορωδία Καθολικής Αρχιεπισκοπής Τήνου, το χορωδιακό σύνολο Chόres και η Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Τήνου.

Να σημειωθεί, ότι παράλληλα με τη μουσική εκδήλωση, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10 και μισή το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο "Αγίου Αντωνίου" της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου, θα λάβει χώρα σεμινάριο με την μαέστρο Ειρήνη Πατσέα και τις Chόres, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη των χορωδιακών σχημάτων, αλλά και κάτοικοι της Τήνου.

"Μία μουσική γιορτή στην Τήνο"

Για μία συνάντηση ανθρώπων που έχουν ένα κοινό όραμα πάνω στο καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, έκανε λόγο, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, Μαργαρίτα Πιπέρη.

"Η εκδήλωση έχει ως στόχο την συνάντηση των ανθρώπων, με κοινό όραμα, με κοινά πιστεύω, που παράγουν ένα καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο. Αγκαλιάζοντας με την προσφορά τους, τις αξίες της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας. Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη των πολιτιστικών μας στόχων. Το διήμερο αυτό της συνάντησης μας, θα είναι για το νησί μας μια μουσική γιορτή", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "παράλληλα δίνει και την την αφορμή για την ενασχόληση με την μουσική σε όλους μικρούς και μεγάλους, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας".

"Άνοιγμα στις Κυκλάδες"

"Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογό μας τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη έγινε με την χορωδία του Όσλο της Νορβηγίας, ακολούθησε το 2023 η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Φέτος το σκεπτικό μας ήταν να ανοιχθούμε στις Κυκλάδες, με σκοπό να υπάρξει μία επικοινωνία με τις χορωδίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά", δήλωσε η κα. Πιπέρη.

Μάλιστα, όπως είπε, η συγκεκριμένη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο, φέτος διοργανώνεται τον Οκτώβριο, με μοναδικό σκοπό την συμβολή τους στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και εκτός των μηνών αιχμής για την Τήνο.

"Η 3η αυτή συνάντηση χορωδιών "Αντάμα", με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνδρομή της σε αυτό το εγχείρημά μας", επισήμανε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Τήνου να απολαύσουν μία γιορτή της μουσικής.

"Η μουσική αυτή συνάντηση, ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει και εφαλτήριο ευαισθητοποίησης του κόσμου στο κομμάτι της μουσικής, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της ανταλλαγής του πολιτισμού. Άλλωστε αυτό το σκοπό εξυπηρετεί ο Σύλλογος μας από το 1983, έτος ιδρύσεώς του και είμαστε πολύ χαρούμενες που τα τελευταία χρόνια υπηρετούμε, μέσω του διοικητικού συμβουλίου, αυτόν τον σκοπό", υποστήριξε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Επικεντρώνοντας, στο τμήμα της χορωδίας του Συλλόγου, υπογράμμισε ότι αυτό λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου, Μαργαρίτας Σαλταμανίκα, τονίζοντας, μάλιστα, πως έχει κάνει τεράστια "άλματα" τα τελευταία χρόνια.

"Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Αθήνα, στη Μύκονο, στην Τρίπολη και φυσικά στην Τήνο, ενώ έχουμε συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά, με τον Θανάση Βήχο, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, με την καλλιτεχνική διευθύντρια μουσικής του Ομίλου της Unesco Πειραιώς και Νήσων, μαέστρο κα. Βασιλοπούλου, με τον Θέμη Ροδαμίτη, αλλά και φυσικά με πολλούς φορείς της Τήνου, αλλά και εκτός αυτής", είπε, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η προαγωγή του πολιτισμού, της μουσικής και της παράδοσης.