Κοπή πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης

Μεταλαμπάδευση της ιστορικής μνήμης στις επόμενες γενεές

  • Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2016 - 06:20

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διατήρηση και αναβίωση των ηθών και εθίμων της Μικράς Ασίας και το 2016, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Κωνσταντίνος Χαρούλης, ο βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας π. Αντώνιος Βουτσίνος,, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Σταύρος Γουσγουνέλης, ο επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών Σύρου» Παύλος Χρυσαφίδης, καθώς και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου/

Το καλλιτεχνικό μέρος εμπλουτίστηκε από τις μελωδίες της Γεωργίας Λίτσςα στο σαντούρι και του Πέτρου Βαρθαλίτη στο ακορντεόν και τη φωνή καθώς και από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου σε παραδοσιακούς χορούς.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό του προέδρου, Χρήστου Τσαούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου την περασμένη χρονιά, το λόγο έλαβε η ταμίας του συλλόγου για τον οικονομικό απολογισμό του έτους και για μια αναφορά στα έθιμα των Θεοφανίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαούσογλου δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τον εορτασμό του φετινού εορτασμού των Θεοφανείων στην προκυμαία της Σμύρνης αλλά και για το θάνατο του μακροβιότερου μέλους του Συλλόγου, Παντελή Τεκέλογλου.

Ετικέτες: