Προβολή της βραβευμένης ταινίας "Alphabet" στο πλαίσιο του Cinesthesia

  • Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:21

Το Cinesthesia Φεβρουαρίου, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 παρουσιάζει, στο Θέατρο Απόλλων, την βραβευμένη ταινία "Alphabet" και την εμπειρία δύο table talk με δύο ξεχωριστούς καλεσμένους, σε δύο διαφορετικές ημέρες, σε δύο μοναδικά μέρη της Σύρου.

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

·         Θέατρο Απόλλων και ώρα 21:00:

«Alphabet»/Erwin Wagenhofer/113’/Αυστρία-  Γερμανία 2013

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.

Το 98% των παιδιών γεννιούνται χαρισματικά. Μετά το σχολείο, μόνο το 2% συνεχίζει να είναι. Τι συμβαίνει στο σχολείο; Τα συστήματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο πόσο περιορίζουν τα έμφυτα χαρίσματα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μετατρέποντάς τα σε ανταγωνιστικά ρομπότ; 

Τα εκπαιδευτικά συστήματα, που χρησιμοποιούμε σήμερα, διαμορφώθηκαν την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, με βασική αρχή την «αποδοτικότητα». Το σημαντικό είναι η διαμόρφωση ατόμων, που θα αποτελέσουν τα λειτουργικά γρανάζια της κοινωνίας του αύριο. Η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η φαντασία, το παιχνίδι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και μαζί τους η δυνατότητά μας να βρίσκουμε νέες λύσεις, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Αυτό, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, είναι και πιο καθοριστικό εμπόδιο στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Η ταινία Alphabet ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και διερευνά τα περιθώρια για αλλαγή στα εκπαιδευτικά μοντέλα που εφαρμόζονται από την Κίνα ως την Ευρώπη. Μας ωθεί να κινηθούμε και να αλλάξουμε τα πράγματα ριζικά, να κάνουμε την επανάσταση στον τρόπο που ορίζουμε τον εαυτό μας, την κοινωνία, την οικονομία και την ευτυχία μας.

Πριν τις προβολές θα πραγματοποιηθούν δύο table talk με την Ομάδα «Θαλής+ Φίλοι» και τους ανθρώπους του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

·         Table Talk: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 με ώρα έναρξης 18:30.

Η Ομάδα «Θαλής+ Φίλοι» θα συζητήσουν πάνω στο Θέμα:

«Γιατί Εγώ αγαπώ τα Μαθηματικά»

·         Table Talk: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 με ώρα έναρξης 18:30.

Οι ιδρυτές του περιοδικού Δρόμου "Σχεδία" της Αθήνας έρχονται στο table talk για να μιλήσουν για το έργο με τους άστεγους και τα όνειρά τους.

Θέμα: «…όποια  και αν είναι η ερώτηση , η απάντηση είναι πάντα ο Άνθρωπος…»

 

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα στο cinesthesiaermoupoli@gmail.com για το table talk που επιθυμείτε.

Ευγενική υποστήριξη : 5 ευρώ

Ετικέτες: