Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Animasyros

Τα παιδιά ζωντάνεψαν τη Μύκονο

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός της πρώτης περιοδείας του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων animasyros, το οποίο πλέον μετρά αντίστροφα τις ημέρες για την έναρξη της 9ης διοργάνωσής του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα προβολών για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Δημαρχείο της Μυκόνου με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό εργαστήριο animation παρακολούθησαν παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, με εκπαιδεύτρια την animator Κατερίνα Κρεμασιώτη.

Η Κατερίνα Κρεμασιώτη σπούδασε Καλές Τέχνες στο Wimbledon College of Art και Φωτογραφία στο University of Westminster. Εργάζεται ως επαγγελματίας animator για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, διδάσκει σε εργαστήρια animation για παιδιά και νεαρούς ενήλικες και κάνει διαλέξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην τέχνη της συνδυάζει μία ευρεία γκάμα μέσων (ζωγραφική, καθιστώντας το μοντέλο, ακόμη φωτογραφία και κινούμενη εικόνα) χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή, καθώς και ψηφιακές τεχνικές.

Τα κινούμενα σχέδια που προέκυψαν μέσα από το παιδικό εργαστήριο «Ζωντανεύουμε τη Μύκονο» έκαναν επέλαση στο Γιαλό, μπροστά από το Δημαρχείο – Κτίριο Βοϊνόβιτς.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την προβολή των καλύτερων ταινιών του Animasyros 8.0. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Μυκόνου για τη θερμή φιλοξενία και υποσχέθηκαν στους φίλους τους ότι το anima tour 2016- 2017 θα είναι πιο μεγάλο και πιο δημιουργικό.

Ετικέτες: