Προβολές και εργαστήρια animation για τους μαθητές της Σύρου

Το Animasyros 9.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει και φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου από την Τετάρτη 21 έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας προτεραιότητα τα παιδιά.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν προβολές στο Θέατρο Απόλλων ειδικά για τα σχολεία, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του animation και θα απολαύσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Πρόγραμμα Προβολών

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν ταινίες που δημιουργήθηκαν από μαθητές δημοτικών σχολείων της Σύρου με σύντομη εισαγωγή για την τέχνη του animation και την εμπειρία τους από τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία τους. Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τις ταινίες «Η Μουσική Ενώνει» του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα και την ταινία «Μη ψαρώνεις» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν οι ταινίες «Σαν Αληθινή Ιστορία» των μαθητών της Ε’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, ο “Πυριμαχούλης The Little fireproof kid” του Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, το «A Safer Internet) της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, το «Ταξίδι των σταγόνων» του Β2 του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου και το «Κυκλαδίτικο» του Β2 του Δημοτικο΄θ Σχολείου Ποσειδωνίας.

Οι προβολές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 με τις ταινίες «Η παράξενη μυθολογία της Pizzaπολη «Pizzapolis, a bizarre mythology» των μαθητών της Δ΄ Τάξης της Σχολής Χίλλ και «Μια νύχτα στο μουσείο», έντεκα παιδιών Β’ – Δ’ Δημοτικού, τα οποία παρακολούθησαν το «Μικρό Εργαστήριο της Τέχνης» του Μουσείου Μπενάκη.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν τα παιδικά εργαστήρια «Δημιουργία animated videos μέσω της τεχνικής stop motion – clay motion» με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου στην Παιδική Βιβλιοθήκη και «Γκιφάροντας την Πόλη» με την Κατερίνα Κρεμασιώτη στο Θέατρο Απόλλων.

                                                                                                    

 

Ετικέτες: