Δυναμικό ξεκίνημα των συναυλιών στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου»

Ο Κώστας Χατζής και η Πέγκυ Ζήνα τραγούδησαν για τη Σύρο

Η γνώριμη βαθιά φωνή του Κώστα Χατζή και η μοναδική χροιά της Πέγκυς Ζήνα ταξίδεψαν το κοινό της Σύρου σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, καταφέρνοντας με το φως της αγάπης που σύνορα δεν γνωρίζει, να κάνουν τη γη να γυρίζει με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου».

Η ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών με μελωδίες και τραγούδια που έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει το κοινό της χώρας μας άνοιξε θριαμβευτικά τον κύκλο των φετινών συναυλιών στο πρώην Λατομείο Καραβέλα, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Σύρος – Πολιτισμός 2015».

Η τρίωρη συναυλία «Για σένα τραγουδώ» με τον ακούραστο Κώστα Χατζή να αποχωρίζεται την κιθάρα του και τη σκηνή για δεκαπέντε μόνο λεπτά άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να θυμηθεί, αλλά και να ανακαλύψει αρκετά «διαμάντια» από την πολυετή μουσική διαδρομή του.

Τραγούδια ψυχής

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής συγκίνησε μικρούς και μεγάλους τόσο το βάθος της φωνής του, όσο και με τους ανθρώπινους στίχους των τραγουδιών του, που παραμένουν μέχρι και σήμερα επίκαιροι και διαχρονικοί, όπως «αφέντη που με βάζεις και χορεύω, εσύ με έμαθες να ζητιανεύω» (Το γυφτάκι) και «μη μας περιφρονάς γράψε βρε ιστορία δυο λόγια και για μας» (Εμείς οι ταπεινοί).

Λαμπερή ήταν και η Πέγκυ Ζήνα, η οποία στάθηκε επάξια στο πλευρό του κ. Χατζή, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια, αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες. Παρά το γεγονός ότι πολλές από τις μπαλάντες που χάρισε στο όνομα είναι ταυτισμένες με τη φωνή και το όνομα της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, της Μαρινέλλας, η Πέγκυ Ζήνα κατάφερε να ξεφύγει από τις συγκρίσεις, βάζοντας τη δική της σφραγίδα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έφερε την υπογραφή του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζής ερμήνευσε κλασικές μπαλάντες, αλλά και τραγούδια με κοινωνικά μηνύματα, κάνοντας αναφορές στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στην απουσία της πολιτείας, την οποία καταγγέλλει πάντα με σεβασμό και ευγένεια. Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Μαρκόπουλος και ο Ξαρχάκος, αλλά και τους στίχους και ποιήματα των Σώτιας Τσώτου, Φώντα Φιλέρη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ηλία Λυμπερόπουλου και άλλων.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά τους δύο ερμηνευτές, απονέμοντάς τους και από μία ανθοδέσμη.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Σταύρος Γουσγουνέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Πρίντεζης και ο συριανός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.