Μανόν Λεσκώ: Μία εμμονική αγάπη στο Θέατρο Απόλλων

Με ένα ακόμη αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνι συνεχίζονται οι προβολές του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live In HD” σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η θρυλική όπερα “Μανόν Λεσκώ”, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αββά Πρεβώ, θα προβληθεί ζωντανά στο Θέατρο “Απόλλων”, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 19:55.

Η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο Kristine Opolais και ο τενόρος Roberto Alagna ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini. Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Παράλληλα, ο Alagna είναι ο τολμηρός φοιτητής που την διεκδικεί απεγνωσμένα. Ο σκηνοθέτης Sir Richard Eyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. «Απεγνωσμένο Πάθος» είναι η φράση που ο ίδιος ο Puccini χρησιμοποίησε για να περιγράψει αυτή την όπερα, η οποία επιβεβαίωσε την θέση του ως τον πλέον διάσημο Ιταλό συνθέτη όπερας της εποχής του. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, Fabio Luisi.

Συντελεστές

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Kristine Opolais (Μανόν Λεσκό), Jonas Kaufman (Ντε Γκριέ), Massimo Cavalletti (Λεσκό) και Brindley Sherratt (Ζερόν). Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi, ενώ σκηνοθετεί ο Sor Richard Eyre. Τα σκηνικά ανήκουν στον Rob Howell και τα κοστούμια στη Fotini Dimou. Τις φωτογραφίες επιμελήθηκε η Sara Erde.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες και 8 λεπτά με ένα διάλειμμα των 30 λεπτών.

Ακολουθεί η παράσταση “Μαντάμα Μπάτερφλαϊ” του Giacomo Puccini, που θα προβληθεί στις αίθουσες το Σάββατο 2/4/2016 στις 19:55.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet Opera, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Ετικέτες: