Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου παρουσιάζει τον Στέφανο Κορκολή

  • Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2016 - 13:09

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου ‘ΠΡΟΣΒΑΣΗ’, οργανώνει  Μουσική εκδήλωση με τον  Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεία από την ταλαντούχα ερμηνεύτρια, Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχει ο Μουσικός Όμιλος Σύρου υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Alice Labarche.

H εκδήλωση που θα λάβει χώρα τόσο την 31η Μαρτίου 2016 ( ημέρα Πέμπτη ), όσο και  την 1η Απριλίου 2016 ( ημέρα Παρασκευή ), στο Θέατρο Απόλλων στις 9 μ.μ., στόχο έχει την συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου οικονομικού αποτελέσματος, προκειμένου να στηρίξουμε τις δομές του Νοσοκομείου μας, για βελτίωση της εικόνας του, του εξοπλισμού του, του ιματισμού, των συντηρήσεων κλπ.

Στην προσπάθειά μας αυτή,  βρήκαμε αρωγούς τους επικεφαλείς των δύο εκκλησιών μας, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο και τον Σεβασμιότατο  Καθολικό Επίσκοπο κ. Πέτρο Στεφάνου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα  στο κάλεσμά μας, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των εξόδων της εκδήλωσης και αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. 

Στόχος της εκδήλωσης, που  αποτελεί την πρώτη δράση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου, είναι η στήριξη του έργου του Νοσοκομείου μας, αυτού του πυλώνα που υπάρχει στην πόλη μας και διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό …. την υγεία μας.

Ο διεθνής φήμης πιανίστας Στέφανος Κορκολής, αποτελεί  τον ‘ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής’  του αξεπέραστου Έλληνα δημιουργού  Μίκη Θεοδωράκη, σε μια μουσική ‘ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ’ με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές – διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. 

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, αποτέλεσε το έναυσμα για αυτή την μουσική " ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" που θα απολαύσουμε…. για  δύο βραδιές στο Θέατρο Απόλλων.

Στο σημείο αυτό, o Σύλλογος θα ήθελα να απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Μουσικό Όμιλο Σύρου και ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Αργυρίου που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συνοδέψουν την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης,που μέσω της Αντιδημάρχου κ. Θωμαίς Μενδρινού, του παραχωρήθηκε το θέατρο Απόλλων, το μικρό πολυτελές ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ για την φιλοξενία των δύο ερμηνευτών και όλους εκείνους που θα στηρίξουν την προσπάθειά με την παρουσία τους.