Χρώματα από την Ελλάδα πλημμύρισαν τον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» στη συναυλία του καλοκαιριού

Η Άλκηστη Πρωτοψάλτη άνοιξε το παράθυρο της ψυχής μας

Την υπόσχεσή της απέναντι στο ένθερμο κοινό της Σύρου για μία βραδιά συγκινητική, δυνατή, γεμάτη ευαισθησία και χρώματα, που μόνο η μουσική μπορεί να δώσει, ανοίγοντας το υπέροχο παράθυρο της ψυχής μας, τήρησε το βράδυ της Δευτέρας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2016» η αγαπημένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, γέμισε τον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» με την τρυφερή φωνή της, την ξεχωριστή έκφρασή της, την απλότητα, την ενέργεια και τη δυναμική σκηνική παρουσία της.

18 χρόνια μετά την παράσταση "Σαν Ηφαίστειο που ξυπνά" στο Γήπεδο της Ερμούπολης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επέστρεψε στο αγαπημένο της νησί με «Τα χρώματα της Ελλάδας», που έχουν ταξιδέψει και εκτός συνόρων, γνωρίζοντας αξιοσημείωτη επιτυχία.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν συναυλίες στο «Μetropolitan Museum» της Νέας Υόρκης, το «Catogan theater» στο Λονδίνο, το «Alhambra theater» στο Παρίσι, το Τελ Αβίβ αλλά και σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Η Σύρος αποτέλεσε τον τρίτο σταθμό της παράστασης στα νησιά των Κυκλάδων μετά την Κέα και τη Σαντορίνη. Το ταξίδι συνεχίζεται στην Άνδρο, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου.

Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη πλαισίωσαν πέντε εξαίρετοι σολίστες μουσικοί: ο Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), ο Κώστας Καρακατσάνης (βιολί, φυσαρμόνικα, κιθάρα), ο Αλέξης Κώστας (κρουστά), ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) και ο Απόστολος Παπαπέτρος (μπάσο).

Μια κολόνια που κρατάει χρόνια

Η «μοναδική» Άλκηστις όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όσοι έχουν την τύχη να την ακούσουν, είναι ο κρίκος που ενώνει την Ελληνική μουσική με τον διεθνή κινηματογράφο και το μιούζικαλ: «κάθε εμφάνιση αυτής της μούσας είναι μία εμπειρία μοναδική χωρίς σύγκριση» έχει σχολιάσει αρκετές φορές ο διεθνής τύπος.

H εξαιρετική ερμηνεύτρια συγκίνησε τους θεατές, τραγουδώντας στο πρώτο μέρος μελοποιημένη ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη και θα συνέχισε με σύγχρονη Ελληνική μουσική, χαρίζοντας μας τα καλύτερα της τραγούδια που μας έκανε να ονειρευτούμε, να αγαπήσουμε και να ξεχάσουμε. Εκτός από το δικό της ρεπερτόριο, ερμήνευσε και τραγούδια, που όπως η ίδια δήλωσε, έχει ζηλέψει, πάντα με την καλή έννοια του όρου.

Ανταποδίδοντας συνεχώς την αγάπη του κοινού, με το χαμόγελο, τις αφιερώσεις αλλά και την ανεβαστική διάθεσή της καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, η αγαπημένη ερμηνεύτρια απέδειξε ότι η σχέση της μαζί του, είναι μια μεθυστική κολόνια, που κρατάει χρόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ένα με το κοινό

«Η σκανδάλη», «Το Διθέσιο», «Το κάθε φορά που με κοιτάζεις» και πολλά ακόμη τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό και συνδέθηκαν με τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής του έδωσαν νόημα σε μια βραδιά όπου το καλό ποιοτικό τραγούδι είχε την τιμητική του.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο τέλος της συναυλίας, δε δίστασε να κατέβει από τη σκηνή και να διασχίσει την πλατεία, χαιρετώντας και τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο τη «σωτηρία της ψυχής». Επιπλέον, προέτρεψε το κοινό να σηκωθεί από τη θέση του και να πλησιάσει στη σκηνή για να κλείσουν παρέα αυτή την όμορφη μουσική βραδιά που ήταν ένας από τους «άσους» των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Σύρου.

Επόμενα μουσικά «ραντεβού»

Τη σκυτάλη θα λάβει η Νατάσα Θεοδωρίδου, την οποία θα υποδεχτεί το κοινό στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» στις 17 Αυγούστου. Η πιο σημαντική και καταξιωμένη λαϊκή τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παρουσιάζει στη Σύρο, λίγα χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στο νησί, ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα αγαπημένα τραγούδια που όλοι λατρέψαμε, σε μια αναδρομή στο δισκογραφικό της παρελθόν μέσα από κορυφαίες επιτυχίες, τραγουδισμένες με τη μοναδική φωνή της. Με μοναδικές ερμηνείες, έντονα συναισθήματα και ιδιαίτερες εκτελέσεις, η Νατάσα Θεοδωρίδου θα μαγέψει το κοινό, θα ταξιδέψει και θα γεμίσει μουσική το βράδυ μας.

Οι συναυλίες στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» ολοκληρώνονται με την Μελίνα Ασλανίδου στις 23 Αυγούστου. Η Μελίνα, με την μοναδική, ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και τη δυναμική της σκηνική παρουσία, μαγνητίζει το κοινό, δημιουργώντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και μία ατμόσφαιρα μαγική σε κάθε της μουσική παράσταση. Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, τραγούδια που αγαπήθηκαν τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού κινηματογράφου, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναϊκα καθώς και μια συγκινητική αναφορά στον Πόντο,  η Μελίνα φιλοτεχνεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό σε κάθε της συναυλία που είναι γιορτή χαράς σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές.