Θεωρία και πράξη της μουσικής γίνονται ένα στην Κύθνο

  • Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2020 - 06:28

Ο Δήμος Κύθνου και το νεοσύστατο Μουσικό Εργαστήρι Κύθνου προσφέρουν την ευκαιρία σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στη μουσική, μέσα από ταχύρρυθμα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα.

Η νέα αυτή δράση αφορά στην υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων και μαθημάτων ρυθμολογίας, κρουστών, τυμπάνων, μουσικοκινητικής, με χρήση του σώματος και της φωνής, που στοχεύουν στο να αφυπνίσουν, να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν τις μουσικές μας δεξιότητες.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και πολλοί ακόμη φορείς του νησιού έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, δηλώνοντας πως θα στηρίξουν ενεργά την υλοποίησή της. Σημειώνεται πως, δεν κρίνεται απαραίτητη η προηγούμενη γνώση και η εμπειρία μουσικών οργάνων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Τα μαθήματα με υπεύθυνο τον μουσικό, πολυπερκασιονίστα και δάσκαλο κρουστών και ρυθμολογίας Στέφανο Λαρεντζάκη θα διεξάγονται στη Χώρα, την Δρυοπίδα και στον Μέριχα σε επιλεγμένους και ειδικά διαμορφωμένους από εμάς χώρους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, σήμερα και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Κύθνου.