Έναρξη του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

ΑΝΩ Festival / ΚΑΤΩ Tour 2020

Με τα εγκαίνια της  Έκθεσης για τη ζωή και το έργο του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, στις 21:00, οι εκδηλώσεις εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

Ένα αναμφίβολα, διαφορετικό φεστιβάλ το εφετινό, αφού όλες οι συναυλίες στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού, αλλά με ζωντανή μετάδοση (live-streaming).

Η απευθείας μετάδοση των συναυλιών θα γίνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ΑΝΩ και το κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube.

Αξίζει να σημειωθεί πως, περιορισμένος αριθμός θεατών θα μπορέσει να παρακολουθήσει τις συναυλίες μέσω εγκατάστασης οθόνης προβολής, με ελεύθερη είσοδο, σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους, τηρώντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας. Για τις θέσεις των θεατών δεν υπάρχει σύστημα κράτησης, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προβολή συναυλιών σε τρία σημεία του νησιού

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 θα παρουσιαστούν έργα για εκκλησιαστικό όργανο (Ελένη Κεβεντσίδου) και κρουστά (Σπύρος Λάμπουρας). Η συναυλία θα προβληθεί ζωντανά στο προαύλιο του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος», στην Ποσειδωνία.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, η Ελένη Κεβεντσίδου και ο Χρήστος Παρασκευόπουλος (εκκλησιαστικό όργανο) θα συμπράξουν με τη Susan Norton (βιολοντσέλο). Η συναυλία θα προβληθεί στον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων.

Ο κύκλος των συναυλιών του 4ου Φεστιβάλ ΑΝΩ ολοκληρώνεται με τη συναυλία του Χρήστου Παρασκευόπουλου (εκκλησιαστικό όργανο) και του τενόρου Ιωάννη Κάβουρα, το Σάββατο 22 Αυγούστου. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, και περιλαμβάνει έργα Πολωνών συνθετών. Η εκδήλωση θα προβληθεί στο προαύλιο του Ενυδρείου Κινίου.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8:15 μ.μ. Προλογίζει ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2020 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής - Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Διοργανώνεται από την Καθολική Επισκοπή Σύρου και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.