Δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Syros Jazz Festival 2020 και έναρξη διάθεσης των ονομαστικών δελτίων εισόδου στις εκδηλώσεις

Αυτοσχεδιασμός και μουσικοθεραπεία

  • Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:16

Το Syros Jazz Festival επιστρέφει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και προσκαλεί τους φίλους του να δηλώσουν συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις της όγδοης κατά σειρά έκδοσής του.

Το μουσικό σεμινάριο – workshop “Creative Practi-Sing” με τη γνωστή τραγουδίστρια και εκπαιδεύτρια Τέρη Βακιρτζόγλου θα διεξαχθεί στο αίθριο του Κτιρίου Κορνηλάκη του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου.

Θέμα του το τζαζ τραγούδι και ο αυτοσχεδιασμός. Επικεντρώνεται στο πώς μπορούμε να παίρνουμε και να τραγουδάμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από την παρτιτούρα κάθε φορά που μαθαίνουμε ένα νέο τραγούδι, καθώς και στο πώς τις εφαρμόζουμε στον αυτοσχεδιασμό μας. Στη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου θα χρησιμοποιηθούν κομμάτια από το τζαζ ρεπερτόριο ως παραδείγματα και θα δουλευτούν στη πράξη. Ακόμη θα γίνει συζήτηση για το πώς μπορούμε να φτιάχνουμε τη δική μας εκδοχή και ενορχήστρωση, καθώς και για το πώς βρίσκουμε τη δική μας φωνή μέσα από το "λεξιλόγιο" της τζαζ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στο syrosjazzfestival@gmail.com γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Λόγω της δυνατότητας συμμετοχής περιορισμένου αριθμού ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο του Syros Jazz Festival 2020 διοργανώνεται επίσης βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας με τίτλο "Εξερευνώντας την επικοινωνία μέσω της μουσικής".

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εκφραστικά μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η μουσικοθεραπεία και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων μουσικοθεραπευτών Δημήτρη Κουκουράκη και Χριστίνας Καλλιώδη θα εξερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να σχετιστούμε μέσω της μουσικής.

Με βασικό όχημα τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, χωρίς οι μουσικές γνώσεις να είναι απαραίτητες, θα δουν πώς η μουσική δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης του εαυτού και των δυναμικών της ομάδας. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι τρίωρη και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μουσικοθεραπεία, και να πειραματιστούν με τη μουσική.

Θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Κορνηλάκη του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (στις 11 π.μ.) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο) στο musictherapysjf@gmail.com. Το εργαστήριο θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και θα τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ξεκίνησε η διάθεση ονομαστικών δελτίων ελευθέρας εισόδου

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών, με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και κανόνων υγιεινής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Syros Jazz Festival, κάνοντας προεγγραφή στη φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στους συνδέσμους https://syrosjazzfestival.gr/sjf ή https://syrosjazzfestival.gr/events/upcoming.

Μετά την εγγραφή σας θα παραλάβετε εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα πρέπει να επιδείξετε (είτε εκτυπωμένο, είτε στο κινητό σας) για την είσοδό σας στους χώρους των εκδηλώσεων.

Η προεγγραφή ισχύει για τις συναυλίες των

Tania Giannouli Trio (18/9)

Soul Peanuts ft Jennie Kapadai - Terry Vakirtzoglou Qualia Quintet (19/9) και

Giorgos Fakanas Group ft. Guthrie Govan, καθώς και για τη

Διαδραστική Performance με τη Γεωργία Ματσούκα, τον Απόστολο Καλτσά και τον Σόλη Μπαρκή

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διαδικασία προεγγραφής μπορείτε να στείλετε σχετικό μήνυμα στο syrosjazzfestival@gmail.com.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία θα συλλεχθούν, από τη φόρμα ηλεκτρονικής προεγγραφής, θα τύχουν επεξεργασίας αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της διοργάνωσης και βεβαιώνουμε ότι κάθε ενέργεια της διοργάνωσης του SJF θα είναι σύννομη ως προς το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα – GDPR, καθώς και της ελληνικής νομοθεσίας. Με την εγγραφή σας δηλώνετε τη συναίνεσή σας για τη συλλογή των δεδομένων της ηλεκτρονικής φόρμας.

Ετικέτες: