Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2021

Πέντε μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου περιλαμβάνονται στο φετινό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, σημαντικό πολιτιστικό θεσμό στις Κυκλάδες που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στο ακροατήριο.

Το πρόγραμμά του επιμελείται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, αρχιμουσικός και πιανίστας, Κορνήλιος Μιχαηλίδης, με γνώμονα την ποιότητα, την ποικιλία και την αμεσότητα. Πέραν από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου, το Φεστιβάλ επιδιώκει τη σύνδεση με το παρελθόν και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, αποτελώντας μία ανεκτίμητη πρόταση πολιτισμού και μία μαγευτική εμπειρία που απευθύνεται σε όλους. Μέσα από τις εκδηλώσεις του στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην πολιτιστική αποκέντρωση, τη διάδραση με την τοπική κοινωνία, τη μετάδοση της μουσικής γνώσης, την ανταλλαγή πολιτιστικών ιδεών και την επικοινωνία με κώδικα τη μουσική.

Ονειρικές νύχτες κλασικής μουσικής με φόντο το Αιγαίο

Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων αναμένεται να διεξαχθεί από τις 14 έως τις 31 Ιουλίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία κοινού και συμμετεχόντων.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει την Τετάρτη 14 Ιουλίου με «Τα τραγούδια για τη Maya». Το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ένα ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με την διάσημη Ρωσίδα ντίβα της όπερας Olga Peretyatko συνοδεία του διακεκριμένου πιανίστα Matthias Samuil σε ένα λυρικό ρεπερτόριο με υπέροχα lied και σπουδαίες άριες από την οπερατική ανθολογία.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Ηχώ της Ζής», ένα ρεσιτάλ πιάνου της πλέον περιζήτητης Ιαπωνο-Γερμανίδας σολίστ Alice Sara Ott, εμπνευσμένο από τους στοχασμούς της πάνω στα θραύσματα, τις σκέψεις και τους απόηχους της ζωής με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που δομείται γύρω από τα 24 Πρελούδια του Σοπέν.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, οι σπουδαίοι Ρώσοι ερμηνευτές του ρομαντικού ρεπερτορίου, ο κορυφαίος παγκοσμίως Ρωσο-Ιταλό βιολιστής και αρχιμουσικός Sergei Krylov και η Evelyne Berezovsky, Ρωσίδα πιανίστα με τεράστιο ταμπεραμέντο και εκθαμβωτική τεχνική θα χαρίσουν στο κοινό ένα φλογερό ρεσιτάλ βιολιού-πιάνου.

Στην ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα θα μας ταξιδέψουν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης και η Ιουλίτα Ηλιοπούλου μέσα από τις μελοποιήσεις του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Κουρουπού (Τετάρτη 27 Ιουλίου).

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου με ένα «πολύχρωμο» ρεσιτάλ κλαρινέτου – πιάνου, που καλύπτει ένα ευρύ και ποικιλόμορφο φάσμα του ρεπερτορίου, από τον κορυφαίο κλαρινετίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Σπύρο Μουρίκη και την καταξιωμένη πιανίστα και συνιδρύτρια του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων Ναταλία Μιχαηλίδου.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20:30.