Εντυπωσίασε η αποστολή της Ορχήστρας των Κυκλάδων στην Πάρο

  • Τρίτη, 2 Μαΐου, 2023 - 16:16

Η Παιδική Χορωδία της ΟτΚ, ύστερα από την πρόκληση της δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου κας Κωνστανίνας Ανδρεάκου, συμμετείχε στην τελετή εγκαινίων της ανακατασκευασμένης βιβλιοθήκης του σχολείου που έγινε στις 29/4, παρουσιάζοντας από κοινού με τη χορωδία του σχολείου, χορωδιακά παιδικά τραγούδια στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης.

Η αίθουσα θα φέρει στο εξής το όνομα «Ηλίας Ι. Κωνσταντίνου», προς τιμήν της μνήμης του Δημοδιδασκάλου Ηλία Κωνσταντίνου (1921 – 2007) που δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας (1949, 1954 – 1957) και διετέλεσε Διευθυντής (1958 – 1969).

Κατά την τελετή παρουσιάστηκε όλο το ιστορικό που οδήγησε σε αυτή την απόφαση και έγινε αναφορά στα σπάνια βιβλία τα οποία διασώθηκαν και θα φιλοξενηθούν στο εξής στον χώρο αυτό. Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πάρου κος Μάρκος Κωβαίος, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φίλοι των παιδιών και πλήθος κόσμου. Παρούσα ήταν και η δ/ντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Ερμούπολης κα Λίτσα Παππά και αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, που μετέβησαν στην Πάρο για τον σκοπό αυτό.

Οι διοργανωτές πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα προς τη χορωδία και σε όλα τα παιδιά. Ο υπεύθυνος της χορωδίας κος Νίκος Ρούσσος πρόσφερε στον κο Δήμαρχο και τη δ/ντρια του σχολείου το επετειακό CD-booklet της ΟτΚ, ενώ ο κος Κωβαίος εξέφρασε τη βούληση να κληθεί η Χορωδία της ΟτΚ για μία αυτόνομη συναυλία στην Πάρο.

Ακολούθησε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τραγούδια που απέδωσαν οι δύο χορωδίες μαζί, μεταξύ άλλων και «το βιβλίο», ένα τραγούδι σε στίχους του Κύπριου λογοτέχνη Αντρέα Κωνσταντινίδη και μουσική της Ευδοκίας Χατζηχάρου, το οποίο κυκλοφόρησε διαδικτυακά για 1η φορά χορωδιακά από τη χορωδία του 4ου Πειραματικού και παρουσιάστηκε στο κοινό από τις 2 χορωδίες.

Στη συνέχεια, στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, έγινε η τελετή του αγιασμού στη βιβλιοθήκη και  προσφέρθηκε ένα κέρασμα προς το κοινό και τα παιδιά από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Στην αποστολή συμμετείχαν 40 παιδιά από 2 τμήματα της Χορωδίας και 80 συνοδοί, οι οποίοι στο σύνολό τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επέλεξαν τη Νάουσα, με το όμορφο λιμανάκι της και τα γραφικά σοκάκια.

"Ευχαριστούμε θερμά τη δ/ντρια του σχολείου κα Κωνσταντίνα Ανδρεάκου για την πρόσκληση και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κα Μαρία Σπύρου για το κέρασμα στα παιδιά" αναφέρει η ανακοίνωση της Ορχήστρας.