Νάξος: Διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στον Μάνο Χατζιδάκι

  • Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024 - 15:53
  • /   Eνημέρωση: 9 Ιουλ. 2024 - 7:27

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμάει τον μεγάλο συνθέτη με δύο μουσικές βραδιές, με ερμηνευτή τον βαρύτονο π. Ζαφείριο Κουτελιέρη και τον Χρήστο Κουτελιέρη στο πιάνο.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, «ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στη γειτονιά του Ονείρου». Θα ακουστούν τραγούδια σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη, που δημιουργήθηκαν με αφορμή το θεατρικό έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα».

Στο δεύτερο μέρος, «ο Μάνος τραγουδά τα λόγια των ποιητών». Οι δύο καλλιτέχνες επί σκηνής, πατέρας και γιός, ο  π. Ζαφείριος Κουτελιέρης και ο Χρήστος Κουτελιέρης,  με καταγωγή από τη Νάξο και καλλιτεχνική δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία, σας προσκαλούν σε ένα αλησμόνητο μουσικό ταξίδι, με πυξίδα τη μουσική του Μάνου και καράβι τους στίχους μεγάλων ποιητών – στιχουργών, όπως του Ν. Γκάτσου, της Ε. Παπαγιαννοπούλου, αλλά και του Αλ. Σακελλάριου αλλά και του ίδιου του Μ. Χατζιδάκι. Η μουσική βραδιά, με το δεξιοτεχνικό παίξιμο του εξαιρετικού νεαρού πιανίστα Χρήστου Κουτελιέρη, τη λυρική φωνή του π. Ζαφειρίου Κουτελιέρη υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε μια νοσταλγική διαδρομή μέσα από τις νότες και τους στίχους που αγαπήσαμε όλοι.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 | 21:00 | 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 | 21:00 | Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου