Πρεμιέρα με συγκινήσεις

Με βρεγμένα μάτια και τη συγκίνηση αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, οι θεατές του θεατρικού μονολόγου “Εναλλακτικές Μορφές: Ενέργεια”, καταχειροκρότησαν τη σκηνοθέτη και ερμηνεύτρια Ελένη Παπαδεράκη και τον συγγραφέα του έργου Χάρη Βεκρή, στην avant premiere της παράστασης στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.

Τους συντελεστές τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του FORUM20.21, φίλοι, αλλά και λάτρεις του θεάτρου, οι οποίοι είχαν την τύχη να δουν ένα από τα επτά έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του Βιομηχανικού Μουσείου της Αθήνας με θέμα “Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωαερίου”.

 

Μέσα από μία βουτιά στο παρελθόν με σύγχρονες πινελιές οι θεατές γνωρίζουν τρεις εργάτες του εργοστασίου του Φωταερίου, οι οποίοι υπομένουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, αγωνίζονται σε δύσκολους καιρούς να τα καταφέρουν, προοδεύουν. Αυτό που συνδέει και τις τρεις «μορφές» που πέρασαν από το εργοστάσιο σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους της ιστορίας του, είναι ο αγώνας τους για την επίτευξη ενός στόχου. Το Γκάζι κλείνει και το ενεργειακό κέντρο της Αθήνας σταματά να μολύνει την περιοχή. Σήμερα, μεταμορφωμένο, συνεχίζει να τροφοδοτεί την Αθήνα με πολιτιστική ενέργεια, αποδεικνύοντας πως η δύναμη της δημιουργικότητας δεν είναι εντέλει άσχετη με το χώρο, που λειτουργώντας σαν μαγνήτης της ανθρώπινης διαφορετικότητας γράφει νέες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η παράσταση παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στις 21:00 στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.