"Εκκλησιάζουσες": Η κωμωδία των "μεταμφιέσεων" από το Ιδιωτικό Σχολείο "Άγιος Γεώργιος"

Στο μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου, εκεί όπου τα πάντα αποκτούν παραμυθένια στόφα, ακόμα κι αν οι περιπέτειες των ηρώων προέρχονται από τα κιτάπια της αρχαιότητας, μύησε το συριανό κοινό η Θεατρική ομάδα του Ιδιωτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”, με τη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη “Εκκλησιάζουσες”.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και απόφοιτοι του σχολείου, παρουσίασαν χθες στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων ένα από τα σημαντικότερα έργα του Αθηναίου σατιρικού ποιητή του 5ου αιώνα, σε διασκευή της ηθοποιού και σκηνοθέτη, Κάρμεν Ρουγγέρη.

Μικροί και μεγάλοι ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο, συμμετέχοντας σε ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι μεταμφιέσεων, όπου χάνει ο άνδρας τη γυναίκα και η γυνή τον άνδρα. Μέσα από μία διασκευή που σέβεται απόλυτα τόσο τον ποιητή, όσο και τα παιδιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει την αστεία πλευρά της αιώνιας πάλης μεταξύ των δύο φύλων, για τη διεκδίκηση του θρόνου στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας.

Την παράσταση σκηνοθέτησε η κ. Κέρστιν Φόρστερ, η οποία για μία ακόμη φορά μεγαλούργησε, τυγχάνοντας θερμής υποστήριξης από τα μέλη των Συλλόγων, που ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους την όλη προσπάθεια.