10 χρόνια χωρίς τον θεατράνθρωπο Μάρκο Φρέρη

Ένα ακόμη αξιόλογο αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και την πολυσχιδή προσφορά του αείμνηστου Μάρκου Φρέρη στην πολιτιστική ζωή του νησιού, παρουσίασε στο Θέατρο Απόλλων η Θεατρική Ομάδα «Μπαστιάς» του Πολιτιστικού Κέντρου Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου.

Η 5η «Θεατρική Βραδιά Μάρκου Φρέρη» για τα 10 έτη αποδημίας του (1949 – 2006) προκάλεσε για μία ακόμη τη συγκίνηση του κοινού, που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την ψυχή της ομάδας, Ανδρέα Τζίνη για την πολύτιμη συμβολή του θεατράνθρωπου Μάρκου στην εξέλιξη του τοπικού ερασιτεχνικού θεάτρου, να ακούσει αποσπάσματα από θεατρικό του κείμενο, αλλά και να παρακολουθήσει σκηνή από παράσταση του Μπαστιά στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Πολυσχιδής προσφορά στον πολιτισμό

Μετά από μια σύντομη ομιλία από τον Γιάννη Ρούσσο, προβλήθηκε από απόσπασμα από εκπομπή του Μάρκου Φρέρη στο Σύρος TV1, ενώ αναγνώστηκε το κείμενό του ‘Από τη θεατρική ιστορία της Ερμούπολης», που δημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Μάρκος Φρέρης: Ένας Συριανός Διανοούμενος». Το βιβλίο εκδόθηκε το 2010 από το Δήμο Ερμούπολης.

Στο δεύτερο μέρος οι ηθοποιοί του «Μπαστιά»: Ανδρέας Τζίνης, Σοφία Νομικού, Πόπη Παπαδημητρίου, Γιάννης Ρούσσος, Μαρτσέλο Μολλάι, Αλέξανδρος Κατσαΐτης, Ρομίνα Ομέρι και Λευτέρης Γαβρίλης παρουσίασαν αποσπάσματα από κλασικά έργα του ευρωπαϊκού θεάτρου με θέμα τον έρωτα: "Κοιμισμένη Τρέλα" του Βινσεντ Κάρρολ, "Φαουστ" του Γιόχαν Βολφανγκανγκ Γκαίτε, "Μολιέρος" του Κάρλο Γκολντόνι, "Διπλή Απιστία" του Μαριβώ και "Ο Ταρτούφος" του Μολιέρου. Τη βραδιά σκηνοθέτησε ο κ. Τζίνης.

Σημειώνεται ότι το αφιέρωμα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδινού, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φραγκίσκος Βακόνδιος και Παύλος Χρυσαφίδης. Τέλος, ανακοινώθηκε και η νέα θεατρική παράσταση του «Μπαστιά» που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά & Κώστα Πρετεντέρη “Δεσποινίς Διευθυντής». Το έργο θα παρουσιαστεί από 20 έως 24 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Απόλλων.

Ετικέτες: