Το Συριανό κοινό αγκάλιασε τη μουσικοχορευτική παράσταση των Χάρη Βεκρή και Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Ίου – Το «λουλούδι» της αγάπης άνθισε στο Θέατρο Απόλλων

Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η δύναμη της φιλίας, τα μέσα για να δούμε τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς και όχι με εκείνα που πολλές φορές ξεγελιούνται, έλαμψαν στη μουσικοχορευτική παράσταση «Ίου – Το τραγούδι της νύχτας», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Απόλλων στις 14 και 15 Ιουνίου.

Ο κεντρικός ήρωας που ο Χάρης Βεκρής εμπνεύστηκε, δημιούργησε και μετέφερε στο θεατρικό σανίδι με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων χορευτών του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, όχι μόνο έγινε αποδεκτός από το κοινό της Σύρου, αλλά αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος.

Τον Ίου ενσάρκωσαν σε διαφορετικές ηλικίες ο Μάρκος Βεντούρας, ο Αντώνης Κουβαλάκης και ο Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης. Την αγαπημένη του Μαρί υποδύθηκε η Ναταλία Ξένου. Στο ρόλο του Θιασάρχη είδαμε την Ξένια Κοττάκη. Νεράιδα ήταν η Όλγα Καλαντζή. Τον Ίου έφεραν στον κόσμο η Μητέρα (Χρύσα Ελευθερίου)και ο Πατέρας (Αγγελική Αγγελετάκη) με τη βοήθεια της Μαμής (Νατάσα Μαυροματίδου).

Εκτός από τους ίδιους, οι θεατές υποδέχτηκαν στη σκηνή κόσμο και ντουνιά, που τους ταξίδεψε σε μία μακρινή και λίγο πιο σκοτεινή όχθη, εκεί όπου η νύχτα έχει το δικό της βασίλειο. Καλαμιές, δέντρα, σταγόνες, ηλιαχτίδες, πουλιά, νυχτολούλουδα και πολλά ακόμη στοιχεία της φύσης χόρεψαν και συντρόφευσαν τον Ίου μέχρι το τέλος.

Την ιστορία αφηγήθηκαν μοναδικά οι: Ντόλυ Κανελλοπούλου, Λουκία Μπατσή, Μαριάννα Σταθάη και Αντιγόνη Χουνδρή.

Δύο χρόνια μετά τον μονόλογο «Εναλλακτικές μορφές: Ενέργεια», ο κ. Βεκρής παρουσίασε το καινούριο του έργο, ένα «δώρο» για τους μικρούς φίλους του, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Στο πρόσωπο του Ίου, οι θεατές αναγνώρισαν τον γείτονά τους, τον συμμαθητή τους, το, γνωστό τους και όποιον ηθελημένα ή άθελα έχουν απορρίψει στη ζωή τους για λόγους ασήμαντους και υποδεέστερους μπροστά στο μεγαλείο ψυχής του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Πνοή και ρυθμό στις περιπέτειες του Ίου έδωσαν οι χορογράφοι Ιωάννα Αντώναρου, Θαλασσινή Νομικού, Αγγελική Σιγούρου και Αριάδνη Ψυχογιοπούλου.

Τα τραγούδια της παράστασης έγραψαν οι Ευτυχία Πανοπούλου και η Μαίρη Μαυρή. Ερμήνευσαν ο Αντώνης Κουβαλάκης και ο Γκλενν Μίλλερ. Το «τραγούδι της ευχής» συνόδευσαν οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Σύγχρονου Χορού, επιπέδων 1 και 2. Πιάνο έπαιξε η Μαρίνα Στεργίου και τσέλο η Χρύσα Ελευθερίου.

Σημειώνεται ότι η παράσταση «Ίου – το τραγούδι της νύχτας» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016».