Η μουσικοθεατρική παράσταση «Τικ Τακ Ντο» σύστησε στο κοινό της Σύρου τον Μπαχ, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν

Ένα ανατρεπτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

  • Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Τον κόσμο της κλασικής μουσικής γνώρισαν τα παιδιά της Σύρου μέσα από ένα ανατρεπτικό παραμύθι που αντλεί στοιχεία από την παράδοση τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών, θίγοντας το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού, της ελευθερίας της γνώμης, του εκφοβισμού και την σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων.

Η παιδική παράσταση της μουσικοθεατρικής Ομάδας "Τικ Τακ Ντο", σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ παρουσιάστηκε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στις 20 και 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019».

Σύμφωνα με την πρωτότυπη ιστορία που υπογράφουν η Αργυρώ Ταμβάκου και ο Παναγιώτης Λαμπής, «το χωριό του Ντο έχει ένα ρολόι που χτύπαγε στης φύσης το ρυθμό. Κάποια μέρα ένας συνθέτης γίνεται με θράσος βασιλιάς και με μια μάγισσα για βοηθό, τείχη χτίζουν γύρω απ’ το χωριό. Τους κατοίκους του φοβίζουν και δικούς τους νόμους επιβλητικά ορίζουν. Στο σημείο αυτό κρύβεται ένα μυστικό! Οι παλιοί βασιλιάδες πρόλαβαν και αποσυναρμολόγησαν του ρολογιού τον μηχανισμό, ώστε ο νέος βασιλιάς στον χρόνο να μην είναι κυρίαρχος. Στο χωριό επικρατούσε φόβος και σιωπή. Μια μέρα ο Βακάι, ένας νεαρός, δεν αντέχει άλλο την κατάσταση αυτή, ψάχνει τρόπο να βρει, το Ντο να ελευθερωθεί! Η πρώτη οδηγία φτάνει την κατάλληλη στιγμή έτσι, τα τείχη περνάει και το ταξίδι ξεκινάει.

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Γεωργία Γρίβα, Χρήστος Καπενής, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Αργυρώ Ταμβάκου, Στρατής Στηλ.

Τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Λουκάς Θεοδοσόπουλος, τα σκηνικά – κοστούμια η Βάλια Συριοπούλου, ενώ η πρωτότυπη μουσική και μουσική διδασκαλία ανήκουν στους Ευτέρπη Κατσαμάτσα και Στρατή Στηλ.