«Φρανκεστάιν» και «Βασιλιάς Ληρ»… οι επόμενες παραγωγές του προγράμματος National Theatre Live που θα προβληθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Το βρετανικό θέατρο γοήτευσε τους Συριανούς

Το «πράσινο φως» για την προβολή δύο ακόμη παραστάσεων του National Theatre of London στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων δόθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η ικανοποιητική προσέλευση στις προβολές του «Άμλετ» και του «Υπηρέτη Δύο αφεντάδων» στα τέλη Ιανουαρίου άνοιξε τον δρόμο για άλλες δύο σημαντικές παραγωγές με εξέχοντες συντελεστές.

Στις 6 Μαρτίου 2020 θα προβληθεί ο «Φρανκεστάιν» του Nick Dear, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire). Σημειώνεται πως, σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τις μαγνητοσκοπημένες προβολές αυτής της συναρπαστικής sold-out παραγωγής του National Theatre. Στους ρόλους του δρος Victor Frankenstein και του δημιουργήματός του πρωταγωνιστούσαν εναλλάξ ο υποψήφιος για Όσκαρ Benedict Cumberbatch (Hamlet, BBC’s Sherlock) και ο επίσης κορυφαίος Jonny Lee Miller (Elementary, Trainspotting). Στη συγκεκριμένη παράσταση που θα δούμε, τον ρόλο του γιατρού παίζει ο Jonny Lee Miller και του τέρατος ο Benedict Cumberbatch.

Ο θρυλικός Ian McKellen πρωταγωνιστεί στη σύγχρονη εκδοχή του «Βασιλιά Ληρ», η οποία θα προβληθεί στο Θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

Το σαιξπηρικό αυτό δράμα, για ορισμένους η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη σκηνή του Duke of York's Theatre, στο Chichester Festival Theatre 2017. Η sold-out παραγωγή, που κατέπληξε το κοινό και έλαβε κριτικές 5 αστέρων, κινηματογραφήθηκε κατά τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού θα αποφασισθεί και η πέμπτη κατά σειρά παράσταση του προγράμματος National Theatre Live που θα προβληθεί στη Σύρο, τον προσεχή Μάιο.

 

Ετικέτες: