Σε εξωτερικούς χώρους θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνών Θιάσων Αιγαίου

Συντονισμένα βήματα για το πολυπόθητο ραντεβού

Στη Νάξο θα φιλοξενηθεί το 32ο –κατά σειρά- ραντεβού των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που λόγω πανδημίας δεν κατάφερε να διεξαχθεί το περασμένο φθινόπωρο.

Ωστόσο, αυτή τη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσαρμόσει τη διοργάνωση στις νέες συνθήκες, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση αυτού του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν διερευνητική επίσκεψη στη Νάξο, με θετικά αποτελέσματα, για την εξεύρεση νέων υπαίθριων χώρους, στους οποίους θα μπορούν να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της 32ης Συνάντησης.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσει και η αφίσα της Συνάντησης, για την οποία θα κατατεθούν προτάσεις από τέσσερις καλλιτέχνες της Νάξου, την Κική Ημέλλου, τη Φιλίππα Φλώρακα, την Άννα Βασιλάκη και τον Δημήτρη Βάρσο, που ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Νάξου «Ο Διόνυσος» για τη στήριξη της προσπάθειας της ΟΕΘΑ. Τα έργα- προτάσεις  θα πρέπει να υποβληθούν  ψηφιακά στο mail  aegeantheatre@gmail.com  σε μορφή Tiff, jpeg, pdf έως και 11/6/2021, βάση σχετικού email που έχει σταλεί στους καλλιτέχνες από την Ομοσπονδία.

Η επιλεχθείσα αφίσα θα αποτελέσει την επίσημη αφίσα της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Νάξο, που είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, πατριάρχη του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα κοσμήσει επίσης το εξώφυλλο προγράμματος και το λοιπό προωθητικό υλικό της διοργάνωσης (γιγαντοαφίσα , αυτοκόλλητο κλπ.).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΘΑ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Μανώλη Κουτουλάκη, με θέμα την 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Ο κ. Κουτουλάκης, αναφερόμενος στη Συνάτηση, έκανε λόγο για έναν σπουδαίο θεσμό που βασίζεται στο μεράκι και των εθελοντισμό των ερασιτεχνών του Αιγαίου και πρέπει να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί . Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού Νάξου κ Βαγγέλης Κατσαράς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.