Το Θέατρο της Ημέρας με δρώμενα, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια στη Σύρο

  • Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024 - 10:14

Το Θέατρο της Ημέρας από την Αθήνα, με 35 χρόνια λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά
και παιδαγωγικά πράγματα, αποτελεί́ φορέα πολλαπλών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών
δραστηριοτήτων για παιδιά́ και ενήλικες. Θεατρικές παραστάσεις, Παιδική Σκηνή, Σχολή Παιδαγωγικής
Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού, Σεμινάρια, Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και εφήβους,
Παιδαγωγικά προγράμματα στο Θέατρο & το Σχολείο, λογοτεχνικές, μουσικές, εικαστικές
εκδηλώσεις στο Art-café φουαγέ του θεάτρου. Με την Καλλιτεχνική Δ/νση της Δρ. Ανδρομάχης
Μοντζολή και τη Δ/νση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή, δημιουργό του θεατρικού παιχνιδιού στη χώρα μας, συνεχίζει το δημιουργικό έργο του.
Κάθε χρόνο στο τέλος της θεατρικής και εκπαιδευτικής περιόδου, διοργανώνει τριήμερη επίσκεψη- βιωματικό σεμινάριο-δράσεις και παραστάσεις σε κάποιο χώρο ιδιαιτέρου πολιτιστικού-καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Φέτος επέλεξε το νησί της Σύρου που με την ιδιαίτερη πολιτιστική-πνευματική του ταυτότητα, προσφέρει τη δυνατότητα να εκπληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι της τριήμερης δράσης.
Με ένα ευφάνταστο και πολυποίκιλο πρόγραμμα οι συντελεστές του Θεάτρου της Ημέρας, συνεργάτες, σπουδαστές και απόφοιτοι της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού Αθήνας & Κρήτης, θα περιηγηθούν και θα γνωρίσουν τη Σύρο, ατενίζοντας με «άλλα μάτια» τα σημαντικά μέρη, τα μουσεία και τα αξιοθέατα. Θα παρουσιασθούν 2 θεατρικά δρώμενα-παραστάσεις στο Δημαρχείο της Ποσειδωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας
«Ο Ποσειδών», εμπνευσμένες από τους Αρχαιοελληνικούς Μύθους που μεταφέρονται στη
σύγχρονη πραγματικότητα:
Σάββατο 22/6/2024 ώρα 21:30: «Απελευθέρωση- Ακροβατώντας από το σκοτάδι στο φως» της Εβίτας Μαρκάκη. Δρώμενο βασισμένο στο Μύθο του Σπηλαίου του Πλάτωνα. 
Κυριακή 23/6/2024 ώρα 21:30: «Να είσαι ο γλύπτης του εαυτού σου» της Μαρίας Παναγιωτάκη.
Δρώμενο βασισμένο στο Μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τα μέλη της ομάδας θα δημιουργήσουν επίσης δρώμενα στη φύση και την ακρογιαλιά, βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων πριν πάρουν το πλοίο της επιστροφής.

Ετικέτες: