Μουσική παράσταση απόψε (18.00) στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα

“Ξύπνα Ντενεκεδούπολη”

Η ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο “Ξύπνα Ντενεκεδούπολη” παρουσιάζεται απόψε στις έξι το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στην περιοχή Μάννα της Σύρου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τις κοινωνικές αλλαγές που βιώνει ο τόπος και η χώρα σε πολλά επίπεδα και δη στο χώρο της Παιδείας.

Περιγραφή

Ειδικότερα, η μουσική παράσταση αφορά σε μία μαγική πόλη η οποία δημιουργήθηκε από ντενεκεδάκια, τα οποία ταξίδευαν και αναζήτησαν νέο προορισμό και νέα ζωή με σκοπό την αναγέννηση. Οικοδόμησαν μία νέα πόλη και στόχευσαν να γεμίσουν με χρώμα την καθημερινότητά τους. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν δεν το έβαλαν κάτω, αποδεικνύοντας πως όποιος έχει γνώση και επιμονή, δεν μπορεί παρά να είναι νικητής. Το μουσικό ταξίδι έχει σκοπό να εμφυσήσει στις ψυχές των ανθρώπων του σήμερα αισιοδοξία κι ελπίδα, δείχνοντάς τους, το δρόμο του αγώνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η ιστορία έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της συγγραφέως Ευγενίας Φακίνου, ενώ ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος είχε “ντύσει” μουσικά την ιστορία την ίδια χρονιά.