Παρουσίαση των καρναβαλικών στολών και παρέλαση των ομάδων στην αγορά της Σύρου

Ντελαπόγκο και όλη η Ερμούπολη στο πόδι

Δυνατά και πανηγυρικά ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Σύρου με τις ομάδες, τους παρουσιαστές, τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ιστορικού κέντρου να γίνονται μία μεγάλη αγκαλιά, συνοδεία των κρουστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, η οποία απογείωσε τη μικρή παρέλαση στην αγορά και την παραλία του νησιού.

Με κέφι, ενθουσιασμό αλλά και την ευχή ο καιρός να αποδειχθεί καλός σύμμαχος και στην κορύφωση του Συριανού Καρναβαλιού το ερχόμενο σαββατοκύριακο, οι 20 ομάδες αφού παρουσίασαν τις στολές τους στο Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, στη συνέχεια σεργιάνισαν στην Ερμούπολη, ξεσηκώνοντας στο πέρασμά τους μικρούς και μεγάλους.

Με λαμπερό χαμόγελο, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση και συνόδευσε τις ομάδες στη βόλτα τους, παρέα με τους παρουσιαστές του Καρναβαλιού, τον «Γεώργιο Σουρή» - λέγε με και Ανδρέα Τζίνη, ένα Ζεϊμπέκι και τον κ. Μάρκο Ρούσσο, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού.

Με τις αστραφτερές τιράντες τους και τα ασορτί καπέλα τους ο Γιώργος Ρούσσος και η Μαριάννα Βακονδίου χόρεψαν και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στο Συριανό Καρναβάλι που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και αποκτά περισσότερους θαυμαστές.

Η παρέλαση των ομάδων ξεκίνησε από την πλατεία Μιαούλη, κατευθύνθηκε στην αγορά, πέρασε από την παραλία, όπου οι φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις εστίασης έπεφταν βροχή και ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο της Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, οι ομάδες θα καρναβαλίσουν στα χωριά της Σύρου.