Η μαγική παιδική γιορτή επέστρεψε στο χωριό του Φοίνικα

Τα Καλικαντανάκια έφεραν τα Χριστούγεννα

  • Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:16
Φωτό: Μάρκος Τράκας

Το καραβάκι στο Φοίνικα, αλλά και τις καρδιές μικρών και μεγάλων παιδιών φώτισαν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Άγιος Βασίλης και τα «Καλικαντανάκια», τα οποία ξεχύθηκαν και πάλι στο αγαπημένο χωριό της Σύρου για να φέρουν… τα Χριστούγεννα.

Η παιδική γιορτή που αγκαλιάστηκε πέρυσι από το κοινό του νησιού επέστρεψε δριμύτερη και πιο ενισχυμένη στο εορταστικό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για να σκορπίσει περισσότερα χαμόγελα.

Το φετινό σημείο συνάντησης των συμπαθέστατων ξωτικών και των φίλων τους ήταν η πλατεία του Φοίνικα, όπου διεξήχθησαν εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κατασκευών, ζωγραφικής και πολλές ακόμη δραστηριότητες γύρω από το φωτισμένο καραβάκι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» παρουσιάζοντας την «Αγέλαστη Πολιτεία» των Αδελφών Κατσιμίχα με χορογραφίες και δραματοποιημένες κινήσεις, σε σκηνοθεσία Βέτας Αποστολίδου. Στο εικοσάλεπτο δρώμενο συμμετείχαν περίπου 20 άτομα της ομάδας, τα οποία στο τέλος υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη και την κυρία του.

Αμέσως μετά, ακολούθησε χριστουγεννιάτικη παιδική συναυλία με τους Ελπίδα Γαδ, Ασημίνα Σταματίου-Φρέρη και Μαρία Ρούσσου. Τέλος, η ομάδα «ΠαραμυθιαΖΩ» αφηγήθηκε την ιστορία των «καλικαντζάρων στο Φοίνικα».

Την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τα εργαστήρια, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «So easy» πραγματοποίησε Κυνήγι Θησαυρού, προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στο μοναδικό αυτό διήμερο που ήταν γεμάτο γέλια, τραγούδια και παιχνίδια.