Επιστολή Μαχαιρίδη στον Υπουργό Υγείας

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις

  • Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2013 - 06:00

Στήριξη στους φορείς των νησιών που εδώ και καιρό απευθύνουν τα αγωνιώδη αιτήματα των νησιωτών προς το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας, δίνει επιστολή του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη προς τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει για τοποθέτηση πρόσθετου υγειονομικού, νοσηλευτικού, τεχνικού προσωπικού, και προσωπικού πληρωμάτων ΕΚΑΒ το καλοκαίρι στα νησιά, με αποσπάσεις και επικουρικό προσωπικό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαχαιρίδης, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια της χώρας, η οποία φιλοξενεί κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου πάνω από 6 εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες και εκατομμύρια ημεδαπών. Όπως υπογραμμίζει, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς οι ήδη υποστελεχωμένες δομές υγείας στα νησιά και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο σε επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο εικόνας και ασφάλειας που απαιτούν οι ευρωπαίοι πολίτες, ειδικά με δεδομένο ότι για τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται αύξηση πάνω από 20%, πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα προσωπικό στις υγειονομικές δομές των νησιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Μαχαιρίδης σημειώνει ότι πέραν της εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους, μια τέτοια ενέργεια θα ανακούφιζε και τους εργαζόμενους από τη μεγάλη πίεση να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες, ενώ, επιπλέον, «θα βελτίωνε την εικόνα της χώρας και των δομών υγείας στα μάτια των εκατομμύριων επισκεπτών μας, που αυτή την στιγμή είναι από τους ελάχιστους αιμοδότες της εθνικής μας οικονομίας».

.