Στο τέλος καλοκαιριού αναμένεται να διοριστεί ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο

Έλεος κ. Υπουργέ

Σε γαϊτανάκι τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της επιλογής των νέων διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, από το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, σε 15 ημέρες, ήταν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού, που όμως διαψεύδονται μέσα από τις δικές του δηλώσεις που έγιναν προχθές.

Στο τέλος καλοκαιριού βλέπει ο υπουργός Υγείας τους διορισμούς των διοικητών, κάτι που σημαίνει ότι ειδικά για το νοσοκομείο της Σύρου, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Ζήσε Μάη μου

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών φαίνεται ότι θα διοριστούν τελικά οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία.

Παρότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν ότι το ξεκαθάρισμα και η επιλογή θα γίνει άμεσα, τελικώς όπως όλα δείχνουν μάλλον προς το τέλος καλοκαιριού αναμένονται τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η ρευστή πολιτική κατάσταση της χώρας φαίνεται ότι δημιούργησε προσκόμματα πιθανώς και στο …μοίρασμα των θέσεων.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι νέοι διοικητές θα αργήσουν λίγο και πιθανώς να μπούνε στα νοσοκομεία προς τα τέλη του καλοκαιριού, καθώς η αρμόδια επιτροπή καθυστέρησε στην επιλογή και δεν είναι ακόμη έτοιμη να παραδώσει τις λίστες με τα ονόματα.

Πάντως ο υπουργός επεσήμανε ότι δε θα τηρηθεί αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα δηλαδή το …σύστημα 4-2-1, σύμφωνα με τα δεδομένα της τρικομματικής κυβέρνησης. «Δε θα είναι στη λογική του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, θέλοντας να πείσει ότι θα τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια.

Πάντως με όσα διαρρέουν, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η αρμόδια επιτροπή, δέχονται αφόρητες πιέσεις για τοποθέτηση «δικών μας παιδιών». Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει τελικώς με βάση και τις πολιτικές εξελίξεις και αν οι εταίροι διεκδικήσουν τελικά επιμόνως θέσεις και για δικά τους παιδιά.

Από το Μάρτιο χωρίς διοικητή το νοσοκομείο Σύρου

Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται για το νοσοκομείου της Σύρου είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη, αφού καλείται να βγάλει ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι, χωρίς διοικητή.

Ο αναπληρωτής Διοικητής, Μιχάλης Ζόρπας μέχρι στιγμής έχει αντεπεξέλθει άξια μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις του, αλλά και για εκείνον τα πράγματα θα αρχίσουν να ζορίζουν επικίνδυνα. Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Ζόρπας εκτός από αναπληρωτής διοικητής, είναι και γιατρός, ο οποίος καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.

Μη ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο της Σύρου διοικεί ουσιαστικά όλα το νομό και τα προβλήματα την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται στο έπακρο. Με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο, θα κληθούν οι υγειονομικές μονάδες να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν στα νησιά.

Αλήθεια, πόσο ειρωνικό είναι ο υπουργός να μη νοιάζεται διόλου για το ότι το νοσοκομείο της Σύρου είναι χωρίς διοικητή από το Μάρτιο;

Αλήθεια, πόσο εξωφρενικό είναι τη μία να δηλώνει ότι θα κάνει προσλήψεις για επικουρικούς γιατρούς για να στελεχώσει τις υγειονομικές μονάδες των νησιών και από την άλλη να βγαίνει ωμά και να δηλώνει ότι κανένας επικουρικός δεν έκανε αίτηση;

Αλήθεια, πόσο προκλητικό είναι μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να ψάχνονται ακόμη για το πως θα μοιράσουν την πίτα των θέσεων των διοικητών;

Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει το “μάρμαρο” εάν σπάσει ο “διάολος το πόδι του” και συμβεί το ανεπανόρθωτο σε κάποια υγειονομική μονάδα ενός νησιού; Θα το πληρώσει ο άμοιρος ο γιατρός που δίνει καθημερινό αγώνα ή ο υπουργός που δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα;

Διαβάστε ακόμα