Συσσωρεύονται τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στην Ανάφη

Ανασφάλεια για 270 “ακρίτες”

Διαμαρτυρία απόγνωσης από το δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο

Ασυγκίνητο μένει το υπουργείο Υγείας ως προς τις κενές θέσεις των ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης, όπως αποδεικνύει η νέα παρέμβαση του δημάρχου Ιάκωβου Ρούσσου, ο οποίος ζητά την άμεση στελέχωσή τους.

Ο κ. Ρούσσος εκφράζει την έντονη αγωνία των κατοίκων, λέγοντας πως πραγματικά ελλοχεύει κίνδυνος από τη μη κάλυψη των αναγκών τους δεδομένης της απουσίας ιατρού, αφού υπήρξε περιστατικό ασθενή, του οποίου κινδύνευσε η ζωή του.

Επαίτες βασικών δικαιωμάτων

Ειδικότερα, ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξηγεί πως “κατόπιν συσσώρευσης προβλημάτων όσον αφορά σε θέματα υγείας απευθυνόμαστε σε εσάς για την άμεση επίλυση τους” καθώς “το νησί μας εδώ και δύο εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη”. Υπενθυμίζει μάλιστα πως, “Το ιατρείο μας δικαιολογεί την στελέχωση των εξής θέσεων: 1 Γενικός Ιατρός, 1 Αγροτικός Ιατρός και 1 Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές”, διευκρινίζοντας επίσης ότι “Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε”.

Αναφερόμενος επιπλέον στην υφιστάμενη κατάσταση, η οποία “έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις” και λέγοντας πως “Πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του”, καθιστά με σαφήνεια το μέγεθος του προβλήματος. Συμπληρώνει δε, ότι “Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης συγκοινωνίας με αποτέλεσμα ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να πρέπει να μεταβούμε στην Σαντορίνη με 3ήμερη διαμονή μας εκεί και ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία”, τονίζοντας εν κατακλείδι, πως “είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να γινόμαστε επαίτες του βασικότερου δικαιώματος μας, την υγεία. Παρακαλούμε για την λύση του προβλήματος και περιμένουμε απάντηση σας εντός της ημέρας”.