Ο Γιάννης Πετράκης ανέλαβε τα καθήκοντά του στο νοσοκομείο Σύρου

Επίσημη πρώτη

Διοικητή απέκτησε μετά από 10 ολόκληρους μήνες, το νοσοκομείο της Σύρου.

Ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος επιλέγει από το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Νοέμβριο, βρίσκεται από χθες στο νησί, προκειμένου σήμερα να αναλάβει επίσημα πλέον τα δύσκολα καθήκοντά του.

Ο κ. Πετράκης παρ' όλο που δεν γνωρίζει ακόμη πρόσωπα και καταστάσεις, πολύ ευγενικά έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην “Κοινή Γνώμη”, τονίζοντας ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η ενημέρωση, αλλά και η γνωριμία με το προσωπικό της υγειονομικής μονάδας.

“Ο χρόνος τρέχει, τα προβλήματα πολλά”

Από σήμερα αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Σύρου, Γιάννης Πετράκης.

Χθες είχε τις πρώτες του επαφές με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, ιατρό Μιχάλη Ζόρπα, αλλά και με άλλα στελέχη, προκειμένου να πάρει μία πρώτη εικόνα του τι αναλαμβάνει, ενώ από σήμερα μπαίνει στα “βαθιά”.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” πρώτη προτεραιότητά του είναι να ενημερωθεί πλήρως για τα θέματα του νοσοκομείου.

“Από αύριο (σ.σ σήμερα) αναλαμβάνω επίσημα. Σήμερα βρίσκομαι στο νοσοκομείο για να ενημερωθώ και για να γνωρίσω κόσμο. Πρέπει να τακτοποιούμαστε σιγά σιγά γιατί ο χρόνος τρέχει. Ως πρώτη προτεραιότητά μου προέχει η ενημέρωση, διότι τα προβλήματα είναι αρκετά”, σημείωσε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου.

Ο κ. Πετράκης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε σεμινάρια στην Αθήνα, ενόψει του νέου του ρόλου και της θέσης στην οποία τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, λόγω της δημοσιονομικής περιόδου με τις οριζόντιες περικοπές στην υγεία.

Μη ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο της Σύρου έχει υπό την ευθύνη του σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Ιατρεία του νομού, τα οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν κάτω από το καθεστώς ενός μικρού προϋπολογισμού, ενώ βεβαίως η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα μεγάλο “αγκάθι”.

Ετικέτες: