Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς και Ροταριανός Όμιλος Ερμούπολης

Δράσεις, ημερίδες και συνέδριο για την Υγεία

Ένα σημαντικό διήμερο για την Υγεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Οκτωβρίου με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου να αναπτύσσει αξιόλογες δράσεις από κοινού με φορείς, Συλλόγους και Ομίλους με πλούσιο κοινωνικό έργο για την ενημέρωση αλλά και παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Πρόκειται για δράσεις προληπτικής φροντίδας σε μαθητικό και γυναικείο πληθυσμό καθώς και για μία ενημερωτική ομιλία με στόχο την ανάδειξη της πρόληψης στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίες που έχουν προγραμματισθεί τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και οι οποίες ταυτόχρονα, έρχονται να προαναγγείλουν τη διεξαγωγή του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας στη Σύρο.

Μαστολογικός έλεγχος και εξέταση παιδιών

Συγκεκριμένα, η 2η Δ.Υ.Πε Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και με τη στήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, διοργανώνει σχέδιο δράσης Προληπτικής Ιατρικής και Προαγωγής Υγείας στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο του οποίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από χειρουργούς, ακτινολόγους, παιδιάτρους και επισκέπτες Υγείας, θα μεταβούν στη Σύρο, προκειμένου να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες. Σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο, οι δράσεις θα αφορούν σε διενέργεια μαστολογικής εξέτασης και όπου κρίνεται σκόπιμο (κατά προτεραιότητα) θα πραγματοποιείται η διενέργεια μαστογραφίας. Στην περίπτωση που θα απαιτηθεί περαιτέρω έλεγχος και θεραπεία της εξεταζόμενης, τονίζεται πως θα πραγματοποιηθεί από τη Μονάδα Μαστού του Α.Ν. Πειραιά “Μεταξά”, το οποίο αποτελεί και Νοσοκομείο Αναφοράς.

Επιπρόσθετα, οι δράσεις “αγγίζουν” και τον ευαίσθητο μαθητικό πληθυσμό, με εξέταση μικρών παιδιών, έλεγχο βιβλιαρίων Υγείας και συμπλήρωση ατομικών δελτίων Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ραντεβού να προσέρχονται για εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου από τις 8.30 το πρωί, έως και τις 15.00 το απόγευμα. Για ραντεβού και πληροφορίες σχετικά με την εξέταση παιδιών, μπορεί να καλεί όποιος επιθυμεί στο 281360642, ενώ για την εξέταση μαστού στο 2281360543. Υπογραμμίζεται, πως το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, θα συνεχίσει τον μαστογραφικό έλεγχο και μετά το πέρας της συγκεκριμένης δράσης, συμβάλλοντας στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Νοσοκομειακή και Ροταριανή “αγκαλιά” Υγείας

Επιπρόσθετα, ο Ροταριανός Όμιλος Ερμούπολης από κοινού με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Εθελοντισμός, Κοινοτική Υγεία και ο ρόλος της Πρόληψης” στις 18.00 το απόγευμα, το επόμενο Σάββατο στο ξενοδοχείο “Διογένης” με είσοδο ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ομιλητές θα είναι ο Ροταριανός Σταμάτης Παπαδάκης, Ορθοπεδικός Χειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΚΑΤ καθώς και ο Αντώνης Ταξίδης, επισκέπτης Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

5ο Ετήσιο Συνέδριο για την πρόληψη στη Σύρο

Κορυφαία δράση για την Υγεία όπως προαναφέρθηκε θα αποτελέσει και η διεξαγωγή του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας στο νησί, που θα ξεκινήσει από τις 31 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 2 Νοεμβρίου στο Θέατρο “Απόλλων” την Παρασκευή και στο Πνευματικό Κέντρο το Σαββατοκύριακο. Το συνέδριο αποτελεί μια συνάντηση – θεσμό με τους πολίτες και τους ειδικούς, η οποία έχει σκοπό την ανάδειξη παρεμβάσεων, στις οποίες μπορούν από κοινού όλοι οι πολίτες με τους φορείς να προωθήσουν για την προάσπιση της Υγείας στον πληθυσμό και την κοινωνία. Αξίζει να αναφερθεί, πως για τη διεξαγωγή της συνάντησης συνεργάστηκαν όλοι οι πυλώνες του τόπου, όπως το Νοσοκομείο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκπαίδευση, τα Δίκτυα και οι Κοινωνικοί Φορείς, αποδεικνύοντας πως στην πράξη η κοινή προσπάθεια, μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η ευρεία θεματολογία θα αναπτυχθεί μέσα από το περιεχόμενο περίπου 90 ομιλιών με ειδικούς ομιλητές.

Ετικέτες: