Συνάντηση Δ.Ε. του Βελετζείου Ιδρύματος με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Αφοσίωση για επαναλειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους

Συνάντηση με τους τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την Διοικούσα Επιτροπή του Βελετζείου Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, έπειτα από πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, ενώ εντός των συμμετεχόντων βρίσκονταν και πέντε επιστημονικοί σύμβουλοι του Ιδρύματος.

Κύριος σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις, καθώς επίσης και η ανακοίνωση των αποφάσεων του Βελετζείου Ιδρύματος, όσον αφορά στο ασθενοφόρο αεροσκάφος, μέσα στα πλαίσια των κοινωφελών του δράσεων στον τομέα της υγείας.

Σε πρώτη φάση, υπήρξε έκθεση και διεξοδική ανάλυση των σοβαρών οικονομικών λόγων, των εμποδίων και του πολέμου συμφερόντων εντός και εκτός του νησιού της Πάρου, οι οποίοι θεωρούνται υπαίτιοι για την αναστολή εδώ και δύο έτη της λειτουργίας του ασθενοφόρου αεροσκάφους και των πτήσεων αεροδιακομιδών εκτάκτων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Εν συνεχεία, έγινε παρουσίαση των δεδομένων, τα οποία απορρέουν από τις διατάξεις του νέου Νόμου περί λειτουργίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων, των ενεργειών που έχουν ήδη δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, όπως επίσης και οι τελικές αποφάσεις του Ιδρύματος. Επίσης, συζητήθηκαν και οι νέες προοπτικές για την περαιτέρω αξιοποίηση του ασθενοφόρου αεροσκάφους, έτσι ώστε η λειτουργία του, αλλά και η προσφορά του να είναι συνεχείς και απρόσκοπτες.

Συγκεκριμένα, το Βελέτζειο Ίδρυμα ανακοίνωσε, πως υφίσταται πλέον η δυνατότητα για δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του αεροσκάφους, ενώ υπάρχει και η επιλογή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα. Μέσω αυτής της εξέλιξης, διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προσφορά του κοινωφελούς Ιδρύματος στους πολίτες της Πάρου, τόσο στον τομέα των αεροδιακομιδών, όσο και ευρύτερα στον τομέα της Υγείας στο νησί.

Διαφοροποίηση της δημοτικής αρχής

Παρά την ταύτιση με την κατεύθυνση του Ιδρύματος των τριών επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας, οι οποίοι δήλωσαν απόλυτη στήριξη στις πρόσφατες αποφάσεις του σχετικά με το καθεστώς επαναλειτουργίας του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, διαφοροποιήθηκε των απόψεων Βελετζείου Ιδρύματος και αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι πρόθεση δική του, αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας, είναι η παρουσίαση μιας άλλου είδους άποψης, η οποία θα στρέφεται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του Ιδρύματος.

Τέλος, εντός της συνάντησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Βελετζείου Ιδρύματος, κατέστησαν σαφές, πως το Ίδρυμα θα παραμείνει πιστό παραμένοντας εντός των πλαισίων του κοινωφελούς του έργου, εντείνοντας τις προσπάθειες και τις ενέργειές του, ούτως ώστε να επαναλειτουργήσει και να αξιοποιηθεί επαρκώς, όσο το δυνατόν συντομότερα, το ασθενοφόρο αεροσκάφος, προσφέροντας εκ νέου τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όσους πολίτες, κατοίκους της Πάρου ή επισκέπτες, το έχουν ανάγκη.