«ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΓΟΥ»

Στον «αέρα» οι εφημερίες

Στις Παθολογικές Πύργου και Αμαλιάδας
  • Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2020 - 06:28

Μία ακόμα δύσκολη εξίσωση καλείται πλέον να λύσει ο Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας κ. Χρήστος  Χριστόπουλος. Εξίσωση με άγνωστο «Χ» το εφημεριακό καθεστώς των Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας ύστερα από τις χθεσινές εξελίξεις.

Χθες ανακλήθηκε το από τις 14/04/2020 «εντέλλεσθε» του Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας προς τον Διευθυντή της Παθολογικής Αμαλιάδας και ιατρό Παθολόγο κ. Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο ώστε να εφημερεύσει σε ενεργό εφημερία στην Παθολογική της Ν.Μ. Πύργου τις ημερομηνίες: 12, 16, 23 και 26 Μαΐου. Ο κ. Αλεξόπουλος εφημέρευσε χθες στην Αμαλιάδα τελικά, και, σύμφωνα με τον κ. Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας, σήμερα θα εφημερεύσει η Παθολογική του Πύργου, ωστόσο πλέον το εφημεριακό καθεστώς και των δύο Νοσοκομείων της Ηλείας βρίσκεται στον «αέρα» και πρέπει πάλι να ρυθμιστεί από την αρχή, με τους υπόλοιπους δύο ιατρούς Παθολόγους  της Ν.Μ. Αμαλιάδας να παραμένουν στον Πύργο σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας.

Εξώδικο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Χθες υπήρξαν ισχυρές πιέσεις προκειμένου να ανακληθεί το «εντέλλεσθε» προς τον κ. Αλεξόπουλος. Αρχικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας απέστειλε εξώδικο προς τον Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας κ. Χρήστο  Χριστόπουλο και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

«Με αυτές σας τις ενέργειες καθίσταστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι μια πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής σε περιστατικό που θα συμβεί εντός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, λόγω ελλείψεως Παθολόγου, εξαιτίας του «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» που αποστείλατε στον Διευθυντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Ιατρό Παθολόγο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ. Γνωρίζετε πολύ καλά ο πρώτος και ο δεύτερος από εσάς, πως ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας, εκτελεί 10 και πλέον εφημερίες τον μήνα, ενώ οι επιμελήτριες της Ν.Μ. Πύργου εκτελούν μόλις 6, κάτι που αποδεικνύει επιλεκτική συμπεριφορά σας και ανισοβαρή προς τους Παθολόγους του δυναμικού των Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας, παρεμποδίζοντας έτσι συνειδητά την εύρυθμη, ασφαλή και ομαλή λειτουργία και τον δυο Νοσηλευτικών Μονάδων, αφού είναι προφανές πως είναι δυνατόν με το ίδιο δυναμικό Παθολόγων να μην κινδυνεύσει η λειτουργία καμίας εκ των δύο Παθολογικών Κλινικών των Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας, κάτι που και εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας σας έχουμε επισημάνει, πλην όμως συνεχίζετε να το αγνοείτε», ανέφερε το εξώδικο μεταξύ άλλων.

Ακολούθησαν επαφές του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στελέχη του Υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια είχαμε την ανάκληση του «εντέλλεσθε» από τον κ. Χριστόπουλο.

«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τον κόσμο»

Πλέον, θα απαιτηθεί νέος σχεδιασμός του εφημεριακού καθεστώτος και όπως δήλωσε ο Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας στην «ΠΡΩΤΗ» πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση, καθώς υπάρχει αδιαλλαξία και από τις δύο πλευρές.

«Είναι μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσω διότι και από τις δύο πλευρές υπάρχει αδιαλλαξία. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τον κόσμο. Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι γιατροί, ούτε τα Νοσοκομεία, με ενδιαφέρει ο κόσμος που έρχεται να βρίσκει περίθαλψη. Η αδιαλλαξία δεν βοηθάει καμία πλευρά. Το να χτυπάς γροθιά στο μαχαίρι, και από τις δύο πλευρές, δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος.

Τέλος, σε ότι αφορά την ανακοίνωση των νέων εφημεριών επεσήμαινε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν μία ειδική  περίπτωση και όλα έγιναν τελευταία στιγμή. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα εφημερεύσει ο Πύργος και για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ανακοίνωση και στο ΕΚΑΒ και μέσω του Τύπου».

Ετικέτες: