“ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ”

Ασφυκτική η κατάσταση στο Νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

  • Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2020 - 06:28

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λέσβο, αφού εκτός του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας η δυναμικότητα ελέγχου αυτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι περιορισμένη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, μπορούν να ελέγχονται ένα με δύο κρούσματα ανά δύο ώρες γιατί πρέπει να μπουν σε θάλαμο ο οποίος στην συνέχεια θα πρέπει να απολυμανθεί να στεγνώσει ώσπου να μπει ο επόμενος.

Έξω από τον χώρο ελέγχου για τον COVID-19 υπάρχουν μόνο τρεις καρέκλες. Από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο η μία τηρουμένων των αποστάσεων σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα άτομα που πάνε στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό να περιμένουν δύο και τρεις ώρες ή όρθιοι ή στα αυτοκίνητά τους.

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι τα εργαστήρια ελέγχου του COVID-19 στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λειτουργούν έως τις 8:00 το απόγευμα με αποτέλεσμα όταν κάποιος πάει στο Νοσοκομείο μετά από εκείνη την ώρα να περιμένει έως την επόμενη προκειμένου να του ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό. Αν δε, είναι πολύ σοβαρά το ύποπτο κρούσμα θα το κρατήσουν για νοσηλεία και αν το τεστ βγει θετικό θα γίνει η προβλεπόμενη διακίνηση του ασθενούς.