“Η ΓΝΩΜΗ ΘΡΑΚΗΣ”

Ελπίδες ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους από τον Υφυπουργό Υγείας σε εργαζόμενους του ΠΓΝΑ

  • Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:25

Της Κικής Ηπειρώτου

Ελπίδες ότι «κάτι θετικό μπορεί να προκύψει» για το θέμα που τους απασχολεί, έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε σύντομη συνομιλία με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Όπως είναι γνωστό, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΠΓΝΑ, κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τον Οκτώβριο του 2020. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όλο το προηγούμενο διάστημα, και μέχρι σήμερα, στην «καρδιά» της πανδημίας, όπου οι απαιτήσεις για καθαριότητα ήταν και είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, μέρα-νύχτα, για την ασφάλεια, τόσο των ασθενών και των επισκεπτών, όσο και του προσωπικού.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, η Διοίκηση του ΠΓΝΑ έχει σκοπό να μειώσει τους εργαζόμενους από 100 σε 72, με ταυτόχρονη ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτική επιχείρηση.

«Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID 19 και εν μέσω πανδημίας η καθαριότητα θα πρέπει να ενδυναμώνεται με επιπλέον προσωπικό κι όχι να αποδυναμώνεται μέρα με την μέρα. Δηλώνουμε ότι, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση της παράτασης των συμβάσεων τους για ένα επιπλέον χρόνο (μέχρι να συμπληρωθούν οι 24 μήνες), βρισκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την επίτευξη του στόχου τους», επισημαίνει το Εργ/κό Κέντρο Έβρου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού.

«Ο κ. Κοντοζαμάνης, σε μία σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, ζήτησε την υπομονή των εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, μπορεί σύντομα να έχουμε κάποια θετική εξέλιξη για το θέμα. Παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα και τονίσαμε πως οι συμβάσεις θα πρέπει, σε πρώτη φάση, να ανανεωθούν για ακόμη ένα χρόνο και στη συνέχεια να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους», δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης.