“ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ”

Πληθαίνουν τα σχολικά τμήματα σε αναστολή λειτουργίας

  • Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2020 - 06:25

Σε αναστολή λειτουργίας από χθες το πρωί τέθηκαν τα τμήματα Α2, Δ1 και Ε1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου, τα τμήματα Γ1,Δ1,Δ2,ΣΤ1 και ΣΤ2 του 24ου Δημοτικού Σχολείου, τα τμήματα Α1 και Β1 του 1ου Δημοτικού Ελεούσας και το Ε3 του 3ου Δημοτικού Μαρμάρων.

Κλειστά παραμένουν το 6ο Νηπιαγωγείο Ανατολής και το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του 21ου Δημοτικού, το ΣΤ1 και το Δ1 του 6ου Δημοτικού, το Α3 του Ημερήσιου Γυμνασίου Βελισσαρίου, το Β1 του 3ου Γυμνασίου, το Α2 του 4ου Γενικού Λυκείου, το Α3 του 7ου Λυκείου και το Α2 του Λυκείου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κλειστών τμημάτων δεν είναι απόλυτα ενδεικτικός και για τον αριθμό των μαθητών και εκπαιδευτικών που αποτελούν διαγνωσμένα κρούσματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τα κρούσματα είναι δύο, ενός μαθητή της Α’ τάξης και μίας δασκάλας, ωστόσο έχει ανασταλεί η λειτουργία τριών τμημάτων, καθώς άλλοι εκπαιδευτικοί αποτελούν στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ανησυχία υπάρχει και στο συγκρότημα του Καπλάνειου, καθώς οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μία από τις σχολικές καθαρίστριες βρέθηκε θετική σε τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Την επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των σχολείων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης. «Ικανοποιημένοι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση, γιατί βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα να ανησυχούμε και εμείς και οι γονείς. Μία λύση να έρχονται μισοί μισοί, όπως τον Μάιο», ανέφερε σε δήλωσή του.

Αποστόλης Τζελέτας