«ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

«Γυμνό» από προσωπικό, με το «σταγονόμετρο» τα μέσα προστασίας στο Νοσοκομείο Βόλου

  • Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2020 - 06:26

 «Γυμνό» κυρίως από προσωπικό, αλλά και μέσα προστασίας είναι το Νοσοκομείο Βόλου, τη στιγμή που το δεύτερο κύμα πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση και το προσωπικό έχει υπερβεί τις δυνάμεις του, χωρίς να μπορεί να πάρει άδεια και όταν έχει ρεπό, βρίσκεται σε επιφυλακή από το σπίτι! Στο «Αχιλλοπούλειο» δεν έχει εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία, ώστε αν βγει θετικός στον ιό κάποιος από ένα τμήμα, να μη βγει εκτός όλο το τμήμα.

Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, ο Ντίνος Μηνδρινός πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Νοσοκομείο «ανακατεύουμε την τράπουλα και γίνονται μετακινήσεις του ίδιου προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον ανάγκες».

Ο ίδιος είπε ότι οι εργαζόμενοι τρέμουν στην ιδέα μήπως κάποιος γιατρός ή εργαζόμενος εντοπιστεί θετικός στον ιό, γιατί δεν υπάρχουν άτομα να αντικατασταθεί, τη στιγμή που το υπουργείο και η 5η ΥΠΕ, αντί για προσλήψεις κάνουν δημόσιες σχέσεις…

Αναμένονται ακόμη οι γιατροί… χρειάζονται επιπλέον καθαρίστριες

Ο κ. Μηνδρινός τόνισε ότι από την αρχή πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου αναμενόταν 11 γιατροί παθολόγοι που θα στελέχωναν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά δεν ήρθαν, τη στιγμή που ιδρύθηκαν τρία νέα τμήματα (ένα προδιαλογής και δύο Covid) με το ίδιο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επικουρικοί νοσηλευτές που ήρθαν στο Νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας είναι 16, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες πρέπει να προσληφθούν επιπλέον νοσηλευτές και επιπλέον καθαρίστριες, γιατί πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις συνεχώς, ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργεί με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Επειδή η καθαριότητα στο «Αχιλλοπούλειο» γίνεται από εργολάβο, ο κ. Μηνδρινός ζήτησε να ενισχυθεί το συνεργείο, ώστε να γίνονται απολυμάνσεις.

«Με τέχνασμα καλύπτουν την υποστελέχωση»

Ο πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το τέχνασμα να κόβει τις κανονικές άδειες του προσωπικού, προσπαθώντας να καλύψει με το υπάρχον προσωπικό την υποστελέχωση που υπάρχει στις δομές υγείας. Αναφορικά με τα ρεπό που δίνονται, είπε ότι υπάρχει επιφυλακή στο προσωπικό από το σπίτι, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού.

«Εμείς δεν θέλουμε χειροκρότημα, χορτάσαμε, θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στη φάση της πανδημίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο ζητά επιχορήγηση για να λειτουργήσει ο μοριακός αναλυτής, ώστε να βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού, ώστε να γίνεται άμεση διαχείριση των ύποπτων και θετικών κρουσμάτων εντός του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ψάχνει το θέμα της τηλεεργασίας, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, κυρίως για τους διοικητικούς υπαλλήλους, όπως και το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας, ώστε αν βγει θετικός στον ιό κάποιος από ένα τμήμα, να μη βγει εκτός όλο το τμήμα.

Με το «σταγονόμετρο» τα μέσα ατομικής προστασίας

Για τα μέσα ατομικής προστασίας, ο Ντ. Μηνδρινός είπε ότι η Διοίκηση προσπαθεί, αλλά δίνονται με το «σταγονόμετρο» και είπε ότι ζητείται επιχορήγηση σε χρήμα από την 5η ΥΠΕ και το υπουργείο, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση.

«Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κρύβεται και καλούμαστε εμείς να ανταπεξέλθουμε με το ίδιο προσωπικό που έχει υπερβεί τις δυνάμεις του και σε συνθήκες πανδημίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο».

Ετικέτες: