“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα: Ας πάψουν να σπέρνουν τον πανικό

  • Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:25

Για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού χωρίς προετοιμασία διαμόρφωσης ασφαλούς χώρου και για ενδεχόμενο κίνδυνο διασποράς του ιού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας γίνεται λόγος σε έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ προς τον Υπουργό Υγείας.

Μετά τα ερωτηματικά που προκάλεσε το συγκεκριμένο έγγραφο, η Τοπική Φωνή προχώρησε σε έρευνα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν όντως έχει προετοιμάσει χώρους νοσηλείας κρουσμάτων, ώστε και η τοπική κοινωνία να μάθει τελικά τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας ολόκληρος όροφος του Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι αποκλειστικά για κρούσματα Κορωνοϊού όπου πληρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, κάτι που είχε σχεδιαστεί μάλιστα από την Επιτροπή Λοιμώξεων.

Η διαμόρφωση του χώρου δεν έγινε τώρα, αλλά ξεκίνησε και λειτούργησε από την πρώτη καραντίνα, τον περασμένο Μάρτιο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Άλλωστε οι εντολές από το Υπουργείο Υγείας για τον τρόπο που θα λειτουργούν τα Νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας, είναι σαφείς.

Να σημειώσουμε ότι μετά τα κρούσματα στα γηροκομεία των Ιωαννίνων, ζητήθηκε από όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου να νοσηλεύσουν περιστατικά, όπως και έγινε χωρίς προβλήματα με τέσσερις ασθενείς στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, διότι η περιοχή μας παρουσιάζει καλή εικόνα.

Όπως ενημερωθήκαμε, οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι τρεις (ένας με μπλοκάκι), δύο νεφρολόγοι, ενώ δεν υπάρχει πνευμονολόγος.

Τελικά δεν μπορεί να νοσηλεύσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας περιστατικά κορωνοϊού; Διότι εάν δεν μπορεί, τότε δεν είναι Νοσοκομείο!

Να επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν έχει ρόλο να νοσηλεύει βαριά περιστατικά κορωνοϊού, αλλά πρέπει οι γιατροί να διαβλέπουν πότε κάποιος ασθενής θα χρειαστεί διασωλήνωση και έτσι να διακομιστεί.

Σε περίπτωση για παράδειγμα που η κατάστασή κάποιου ασθενούς επιβαρυνθεί, τότε διασωληνώνεται και διακομίζεται στο Νοσοκομείο αναφοράς των Ιωαννίνων.

Βάσει των παραπάνω, το Νοσοκομείο Πρέβεζας και οι ικανοί γιατροί του, ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοίού και μπορούμε να πούμε ότι πρόσφατη παραλαβή δύο αναπνευστήρων και ενός φορητού ακτινολογικού από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, που ήταν προσφορά της Περιφέρειας Ηπείρου, βοηθούν ακόμη περισσότερο στην επίτευξη του στόχου, δηλαδή της αναβάθμισης υπηρεσιών υγείας.

Αυτά για σωστή ενημέρωση των πολιτών, για να μην κυκλοφορούν ανακριβείς πληροφορίες, για τόσο ευαίσθητα θέματα, εν μέσω μάλιστα πανδημίας του κορωνοϊού που έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες.

Ας μην συμβάλλουν στην επιδείνωση αυτής της κατάστασης κάποιοι με τις «έγκυρες»(!) πληροφορίες τους.