Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου: «Στα όριά του το Νοσοκομείο»
- Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:25
Την στήριξη των πολιτών, μέσω συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας κ.λπ. και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας σημειώνοντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζονται προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.
«Οι εργαζόμενοι παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα, μέσα από την πανδημία, ότι το νοσοκομείο λειτουργεί στα όριά του. Στον αγώνα μας χρειάζεται να συστρατευθεί ο λαός της Δράμας για να ενώσουμε τις φωνές μας, για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των συμπολιτών μας».
Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τους πολίτες του Νομού Δράμας ξεπέρασαν αρχικά τις 1200. Το θέμα της κάλυψης των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Δράμας δεν τίθεται για πρώτη φορά από το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ παρόμοιες θέσεις έχουν εκφράσει και οι νοσοκομειακοί ιατροί που εργάζονται σε αυτό όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό. Κοινή θέση των τριών σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας όπως αυτή εκφράστηκε με πρόσφατη ανακοίνωση κοινή ανακοίνωσή τους, είναι μεταξύ άλλων:
-να προκηρυχθούν 50 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας,
-να μονιμοποιηθούν 14 επικουρικοί γιατροί,
-να μονιμοποιηθούν άμεσα 68 νοσηλευτές, που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις εργασίας και
-να προσληφθούν άμεσα 80 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όσοι δηλαδή απέχουν από την εργασία τους γιατί νοσούν με κορωνοϊό, μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού.
Από την άλλη πλευρά, οι κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και όσες ήδη προγραμματίζονται να γίνουν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ είναι η κάλυψη των κενών θέσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν μετά την έκρηξη του αριθμού ασθενών με covid-19. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είχε κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση, το Νοσοκομείο Δράμας έχει ενισχυθεί με 17 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων από τα Κέντρα Υγείας ώστε για να συνδράμουν στη διαλογή των ασθενών τόσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών covid όσο και στην αρχική διάγνωση των ασθενών. Επίσης, στο Νοσοκομείο Δράμας από την Παρασκευή υπάρχει και μια ακόμη ειδική παθολόγος από το Κ.Υ. Ελευθερούπολης όπως και δυο ειδικοί γιατροί, ένας ορθοπεδικός και ένας γυναικολόγος, ενώ έχουν μετακινηθεί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και παράλληλα έχουν προσληφθεί γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό. Από την διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας έγινε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή από τις 107 οργανικές θέσεις των ιατρών υπηρετούν 57 μόνιμοι και 14 επικουρικοί, που είναι σχεδόν το μισό δυναμικό. Παράλληλα, σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 321 οργανικές θέσεις οι οποίες είναι σχεδόν όλες καλυμμένες καθώς υπηρετούν 256 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και 64 με άλλη σχέση εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενίσχυση σε προσωπικό που έγινε ήδη με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία αλλά και η συνδρομή ιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, με τα ειδικά κίνητρα που ανακοινώθηκαν, στοχεύει στην άμεση κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία. Ωστόσο, τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό προϋπήρχαν και ο αριθμός των προσλήψεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν καλύπτει τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού απασχολείται σήμερα με προσωρινές μορφές απασχόλησης ενώ είναι σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού, έχουν καταλήξει άγονες, κάτι που δείχνει ότι το ενδιαφέρον των ιατρών δεν είναι ήταν το αναμενόμενο.
Συμπερασματικά θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ναι μεν η πολιτεία μέσω της 4ης ΥΠΕ κινήθηκε ώστε να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν σε προσωπικό εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο πρέπει να λύσει και το μεγάλο πρόβλημα των πάγιων αναγκών σε προσωπικό που έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε. Ταυτόχρονα πρέπει να προστεθεί και η αναγνωρισμένη ανάγκη για τη δημιουργία ογκολογικής μονάδας βραχείας νοσηλείας καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ογκολογικών ασθενών στον Νομό Δράμας, ένα πάγιο αίτημα που εκκρεμεί και λόγω της εξέλιξης της πανδημίας έχει βρεθεί στη σκιά της επικαιρότητας.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Απρόβλεπτη η πανδημία στα σχολεία της Δράμας
20 Ιαν. 2022 - 6:25 - Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα από το Νοσοκομείο της Δράμας
3 Αυγ. 2021 - 6:24 - Προβληματισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
8 Ιουλ. 2021 - 6:24 - Νοσοκομείο Δράμας: Εκ νέου στη μάχη η κλινική covid
20 Απρ. 2021 - 6:23 - Προβληματισμός για τη χρήση των self test στο σπίτι
26 Μαρ. 2021 - 6:22