“ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού διαπιστώνεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 42 κρούσματα στη Φθιώτιδα
  • Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:26

Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού διαπιστώνεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Αφόρητη η πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία και όλες οι Μονάδες Υγείας των πέντε νομών, ενώ σε κατάσταση συναγερμού είναι οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Λαμίας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων τείνει να ξεπεράσει τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας.

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Φθιώτιδα, όπου εντοπίστηκαν 42 άτομα θετικά στον ιό.

Συνολικά 31 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Λαμία και τα υπόλοιπα κατανέμονται σε Στυλίδα, Δομοκό, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα και Δήμο Μακρακώμης. Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού διαπιστώθηκε και στην Κοινότητα Ραπτόπουλου Ευρυτανίας. Μετά από επιδημιολογική σάρωση που έγινε στην τοπική κοινότητα αποφασίστηκε η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να περιχαρακωθεί η επέκταση των κρουσμάτων.

Ο Δήμος Αγράφων, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες της τοπικής κοινότητας Ραπτοπούλου να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλιστεί η επιτυχία της υγειονομικής παρέμβασης.