Το βαρύ φορτίο της υγείας

  • Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:16

20/1: Σε ΦΕΚ ο διορισμός του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλη Ζουλουφού.

30/1: Σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου απέναντι στη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά από έλεγχο της επάρκειας και της ακαταλληλότητας του διαθέσιμου εξοπλισμού, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας.

1/3: Περιορισμοί στο επισκεπτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για την προστασία των πολιτών ενάντια στον κορωνοϊό.

11/3: Αναβολή χειρουργείων και απογευματινών ραντεβού στο πλαίσιο της πρόληψης απέναντι στην πανδημία.

12/3: Αναστολή λειτουργίας όλων των εκδηλώσεων στις πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου εξαιτίας της πανδημίας.

15/3: Απόφαση παύσης των δρομολογίων των mini bus στη Σύρο, λόγω κορωνοϊού.

22/3: Αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης να στηριχθεί το Νοσοκομείο Σύρου με υγειονομικό υλικό άμεσης ανάγκης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

24/3: Η λειτουργία της Αιμοδοσίας μεταφέρεται στο ΚΕΦΙΑΠ Σύρου, προκειμένου οι εθελοντές αιμοδότες να συνεχίζουν να δίνουν αίμα.

24/3: Ο Φοίνικας Σύρου - ΟΝΕΧ παραχώρησε κοντέινερ στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου για την αξιοποίησή του στο πλαίσιο των εκτάκτων αναγκών σχετικά με τον κορωνοϊό. Μέσω δωρεών ενίσχυση σε υγειονομικό υλικό.

25/3: Επίσημη ανακοίνωση του Διοικητή, Μ. Ζουλουφού για τη διαχείριση του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού που έφθασε στο Νοσοκομείο Σύρου.

29/3: Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, ανακοινώνει την πιλοτική τηλεφωνική γραμμή ιατρικών πληροφοριών για Covid-19.

31/3: Δωρεάν τεστ αντίχνευσης κορωνοϊού ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

8/4: Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού μετρούν τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς μετά τη Σύρο και τη Μύκονο, ένας 49χρονος άνδρας βρέθηκε θετικός στην εξέταση για covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

10/4: Τηλεφωνικές γραμμές για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών απέναντι στις αγχογόνες καταστάσεις που προκαλεί ο κορωνοϊός.

10/5: Επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων για μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών, τον έλεγχο χρόνια πασχόντων ασθενών (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.) και τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων (μικροβιολογικές, ακτινοδιαγνωστικές) για τους ανωτέρω ασθενείς.

26/5: Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Σύρου παρουσία της Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού.

7/7: Συνάντηση Νίκου Λειβαδάρα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ στη Σύρο και συζήτηση με κύριο θέμα την πανδημία.

19/8: Κινητοποίηση στο Γ.Ν. Σύρου για τη μεταφορά του μοριακού αναλυτή τελευταίας τεχνολογίας στο "Αττικόν".

21/8: Πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Προσωρινό κλείσιμο για απολυμάνσεις στην Οικονομική Υπηρεσία.

23/8: Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Νέο θετικό κρούσμα.

23/10: Έγκριση από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του Εσωτερικού Κανονισμού Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Σύρου. Η υγειονομική δομή αποκτά για πρώτη φορά τέτοιον κανονισμό.

19/11: Αλλαγές στη λειτουργία του Νοσοκομείου για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

20/11: Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου.

3/12: Αργυρό Βραβείο Κλιματικής Πολιτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.